Предлагаме да се седне на масата на преговори и да

...
Предлагаме да се седне на масата на преговори и да
Коментари Харесай

Емил Коларов: Искаме нови програми за подкрепа на бизнеса

Предлагаме да се седне на масата на договаряния и да се създадат нови стратегии за отплата на бизнеса, както и да бъдем обезщетени за всички месеци, в които сме работили с ограничавания ". Това съобщи Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България.

В продължение на 2 години с тъга преговаряхме с всички държавни управления. Най-трудно това се случва със служебното държавно управление. От него изрично нямаме никаква помощ. Отрязаха се всички стратегии, които бяхме постигнали с предходното държавно управление, както и обезщетенията и помощите за личния състав, сподели още той.

Според него след назначението на служебното държавно управление мярката 60/40 е била направена по този начин, че от сектора да не могат да аплайват за нея. Основното условие беше да имаш 40% спад на оборота, което на процедура е невероятно, тъй като в случай че имаш подобен, ти действително би трябвало да си банкрутирал, разяснява Коларов.

Искаме в случай че има условия, които ще важат за нашия отрасъл, те да важат за всички сектори, с цел да не сме дискриминирани и с цел да реализираме резултат. Не желаеме наложително имунизиране, това е решение на всеки човек. Правилата би трябвало да са за всички, безапелационен бе той.

Картината сега е трагична. Всеки ден банкрутират сътрудници, всеки ден се затварят обекти - и магазини, и заведения, не устоят на разноските и занижените доходи. На доста места няма личен състав, тъй като той към този момент заобикаля да работи в този отрасъл, уточни още Емил Коларов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР