Предлагаме да има определен механизъм на контрол на определени видове

...
Предлагаме да има определен механизъм на контрол на определени видове
Коментари Харесай

ВМРО: В страната има хора, които живеят със 100 евро на месец и социалната кошница е предвидена за тях

Предлагаме да има избран механизъм на надзор на избрани типове артикули. Социалната кошница с съществени хранителни артикули би трябвало да включва храни от първа нужда като самун, кисело мляко, прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал вид "Витоша ", пилешко и свинско месо, 10 бр. яйца, брашно и олио, всичките от български производители. Идеята е тези артикули да имат ясно написани ставки за облага на производител и търговец. Тази мярка ще да подсигурява уравновесени крайни цени. Това уточни в ефира на БТВ Александър Сабанов от Вътрешна македонска революционна организация.

От бизнеса не са съгласни с тази мярка обаче. „ 5000 години властта се пробва да постанова на бизнеса ограничавания на облагата с пестник. Ще се наложи ограничение на продажбата на самун. От тази мярка ще бъдат наранени дребните производители, а не огромните вериги. Когато предприемачът не прави облага, той няма да зарежда този артикул “. Това сподели икономистът Георги Ганев.

„ Няма по какъв начин в дребните магазини да изчезне хлябът, защото е главен артикул “, твърди Сабанов. Според икономистът има риск в мярката, който ще се поеме от търговеца. „ Хората ще изгубят от нея “, счита Ганев. „ Знаете, че има и брак, който също ще е за сметка на търговеца “.

„ Бракът постоянно го поема производителят. Аз съм бил производител на самун и познавам тази материя по-добре от вас “, репликира Сабанов.

„ Ясно е че огромните вериги печелят огромни средства и няма по какъв начин да изоставен България. Надценката няма нищо общо с съставените елементи на хляба. Не може производителят да печели по-малко от търговеца “, счита представителят на Вътрешна македонска революционна организация.

Сабанов отхвърли предлагането да има за цел добиване на политически дивиденти. "Това е действителен ход, който ще докара до понижаване на цените на главните хранителни артикули. Даваме образцов вид на потребителска кошница ", сподели Сабанов.

„ Основната причина за повишаване на цената на газа е, че България се отхвърли да договаря за разлика от други европейски страни “, акцентира Ганев. „ Тази година реколтата е по-лоша. Да искаш хлябът да не нарастне е неестествено “, акцентира икономистът.

От Вътрешна македонска революционна организация припомниха, че в страната има хора, които живеят със 100 евро на месец и обществената кошница е планувана за тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР