Предлагам в Закона за мерките по време на извънредно положение

...
Предлагам в Закона за мерките по време на извънредно положение
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Парите по запори директно отиват по сметките на ЧСИ-тата

Предлагам в Закона за ограниченията по време на изключително състояние да бъде включена една възбрана за секвестирането на парите по програмата „ Запази ме “.
За това се разгласи омбудсманът Диана Ковачева в изявление за предаването „ Тази заран “ по bTV във връзка проблем с хората, които не могат да получават помощите си по програмата „ Запази ме “.
 Омбудсманът: Помощи не доближават до хората със запор на сметки Омбудсманът: Помощи не доближават до хората със запор на сметки
Хората със запори върху сметките не могат да получат помощите си по програмата „ Запази ме ”, алармира омбудсманът Диана К...
„ Мярката „ Запази ме “ включва 24 лева дневно, а в този момент след декември 75% от месечния застрахователен приход за хората.
Това е една помощ за опазване на хората, които не получават заплати поради пандемията. Досега тези пари се получаваха по европейска стратегия, а в този момент ще стартират да се получават от бюджета на страната .
.
Така хората на процедура не могат да се устоят. Информирах премиера, който незабавно реагира и сподели, че това е недопустимо. Изпратих писмо до народните представители. Имам поддръжка от ръководителя на Бюджетната комисия госпожа Стоянова и всички народни представители от Комисията. Неприемливо е едни пари, които се дават от държавното управление на хората, с цел да се устоят, да бъдат автоматизирано превеждани без тяхно единодушие, с цел да бъдат погасявани отговорностите им.
 Пострадали от ЧСИ насочиха 14 въпроса към институциите Пострадали от ЧСИ насочиха 14 въпроса към институциите
Серия въпроси, касаещи заповедното произвеждане, насочат от сдружението на потърпевшите от частни правосъдни реализатори (ЧСИ) " Солидарно...
Такова е мнението и на банките и на правосъдните реализатори, само че те споделят, че нямат правно съображение, с което да спрат превеждането на тези пари.
„ Те до момента не бяха секвестируеми, тъй като се изплащаха от европейска стратегия. Сега те ще се изплащат от държавния бюджет към този момент би трябвало да има категорично съображение за това. Имам мнения и от ЧСИ-тата и от банските за това, че те третират тези пари като несеквестируеми, само че на процедура нямат правно съображение. Надявам се в сряда на второ четене да бъде подсилен този текст от народните представители.
При тях също би трябвало да бъде взето същото решение. Те получават тези пари постоянно вкупом, а не месец по месец. Когато има запори на лекари и медицински личност, също ще бъде същия случай, по тази причина и за тях би трябвало да има такова изключение “, добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР