Предлагам на в.''24 часа'' да открие рубрика ''Право, куме, в

...
Предлагам на в.''24 часа'' да открие рубрика ''Право, куме, в
Коментари Харесай

Сидеров обвини Симеонов в рекет и умишлен фалит с цел крадене на бизнес

Предлагам на в.''24 часа'' да открие графа ''Право, куме, в очи!'', през която да тече епистоларният ни разговор с вицепремиера Валери Симеонов.
Аз просто не знаех, че неговият фейсбук е наложителен за всички медии - като станат заран, да го отворят и да го цитират до сричка. И в този момент след тази моя дописка ще има следващо есе във вицепремиерския фейс, тъй че - напряко графа!


Последното произведение на словесното изкуство от Валериевия фейс ме раздруса. Емоционално и структуралистично. Ако бях Ролан Барт, щях да кажа, че на служителите би трябвало да им се забрани да пишат в общественото пространство. Трябва да има някакъв апарат, който да мери вредността от техните изявления и текстове.
Да не ми се обиди Валери, че го назовавам служител - и на мен ми стана малко погрешно, че в есето му съм наименуван ''депутат Сидеров'', а не ''най-добрият политик на нашето време'', както ми споделяше преди години. Но, млъкни, сърце! Имаме значими държавни каузи да вършим!

Например да затворим две заведения, тъй като наши близки и бизнес съдружници имат апетити към тях и желаят да ги вземат на безценица. Как? Като ги фалираш. Как става? Изпращаш патрулка да стои всеки денонощно пред заведението, което искаш да придобиеш, то остава без клиентела, банкрутира и се предлага на пазара с неприятния имидж на преследвано от властта място. Никой не го желае и цената му пада като на турската лира. Накрая се явява покупател и споделя: ''Айде, от мен да мине, ще го вземе... за 100 лв.... и да знаеш, върша го от положително сърце - въпреки всичко това беше най-оборотното заведение тук.''

Ето по този начин става и това е задачата на държавния гнет против няколко заведения на Слънчев бряг, в Созопол и във Варна. Никакъв звук, никакви грижи за здравето и съня на курортистите не занимават държавните дейци по ликвидацията. След като сменят притежателите, същите увеселителни места ще зазвучават с двойна мощ и никой няма да им прави инспекции. Така както става и в този момент на избрани, покровителствани от вицепремиери обекти.

Ще отнеме доста място да засичам погрешните места в есето на Валери Симеонов, с което ме дефинира, общо взето, като неприятен човек, който тормози неговите обичани служители от РЗИ - Бургас, и от ОД на Министерство на вътрешните работи. А той по този начин добре ги действаше както старшина млад боец да тормозят част от българския бизнес за сметка на друга част. И ето го в този момент Волен - отишъл в Бургас да изтезава правилния Паздеров с въпроси. На всичкото от горната страна екип на тв '' Алфа'' засече по какъв начин Симеонов дава разпоредби на Паздеров като директен шеф, а откакто схванал, че екипът на ''Алфа'' е там, му наредил: ''Изгони ги тия!''

В стремежа си да ме разобличи, екскумът се разобличава самичък: ''След като изисках и се срещнах с цялостната документи във връзка дейностите на РЗИ - Бургас, и ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас, държа да изнеса следните обстоятелства и условия, опровергаващи изказванията на депутата'' (бивш най-хубав политик на нашето време - б.а.).
С какво си се срещнал Валери, не знам, само че идващото ти изречение гласи: ''Не дава отговор на истината, че прекъсването на употребата на заведенията ''Какаов плаж'' в Слънчев бряг и ''Хедон'' на плаж ''Каваците'' в Созопол е осъществено без правенето на нужната документи...''

Отговаря, дава отговор и това занапред ще излиза наяве, само че дяволът е в детайлите. А тук детайлът, който демонстрира, че нищо не си проучил, е фактът, че ''Хедон'' се намира на плаж Харманите, не на Каваците. Има въпреки всичко към 5-6км. разлика. Но какво са 5 км. за огромните държавници? Те се движат в мощни лимузини със наследник буркан и НСО им разчиства пътя. Пейзажът в близост се слива при високата скорост. Важното е, че който би трябвало, е ударен. Като в остарелия анекдот: ''В конгресната зала на Комунистическа партия на Съветския съюз един пратеник шепне на различен: '' Убили са Киров!'', другият недочува и пита ''Кого, кого са умъртвили?'' Абе, който би трябвало, него...'', обобщил сътрудника.
След този фактологически срам считам за ненужно да върша разбор на останалата част от есето на Валери.

Ще кажа единствено, че ще продължа да разкривам потреблението на държавна власт за частни бизнес ползи. Всеки, който ме познава, знае, че съм биткаджия, направил съм задоволително, с цел да имам правото да изисквам, да упорствам и да подлагам на критика дейностите на изпълнителната власт, на която сме дали доверие да работи за стандарта на българите, за връщането на младите ни сънародници, а не за гоненето им, за демографския въпрос, където сме най-зле в Европа, за европейски приходи и пенсии и за по-силен, а не по-слаб български бизнес.

P.S. Понеже мотивът за тази дискусия е моето изявление в ''24 часа'' от четвъртък, 16 август да уточня една сбъркана метафора и там. На въпроса на интервюиращата по телефона дали ще се явим дружно с ''Обединени патриоти'' на евроизборите, отговорих, че аз съм направил всичко допустимо за това, само че има отвращение у други мои сътрудници. В последна сметка споделих, че не мога да върша от лайно тухла, т.е. невъзможното, цитирайки една обичана фраза на Кеврок - '' От лайно тухла не става''. Поради телефонния темперамент на изявлението се е получило противоположното - че мога. Прочетох към този момент извършения по подигравка върху грешката и към този момент си мисля: дали пък да не опитам. Може Кеврок да не е прав. Ако не тухла, то най-малко гипскартон може да се получи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР