"Предлагам добронамерена размяна на всички, които са разтревожени от високото

...
"Предлагам добронамерена размяна на всички, които са разтревожени от високото
Коментари Харесай

Мая Манолова подава оставка, за да стане кмет на София?

"Предлагам доброжелателна замяна на всички, които са разтревожени от високото доверие към мен и институцията и които считат, че това е казусът. Предлагам против моята оставка те да заявят действителна поддръжка и да обезпечат гласоподаване в Народното събрание на законите, които вземат решение проблемите на майките и на хората с увреждания - за персоналната помощ, за обществените услуги и за хората с увреждания ", сподели омбудсманът Мая Манолова тази заран по Българска национална телевизия.

"В момента, в който осигуря тази поддръжка, в който се гласоподават тези планове, аз си депозирам оставката, защото разбрах, че казусът на всички, които са против палатковия лагер, против решаването на проблемите на майките, е високото доверие към институцията. Това беше съпроводено с укори и съмнения за персонални упоритости или "краткосрочни политически цели ". Е, аз нямам такива. Ако това е техният проблем, съм подготвена да подам оставка, а те да решат казуса на майките ", съобщи още Манолова.

Думите на омбудсмана през днешния ден се разясняват от множеството медии и несъмнено се чака да станат част от вечерните новинарски излъчвания. Но за какво другояче борбената Манолова внезапно заприказва за оставка?

Източници от политическите среди настояват, че омбудсманът от известно време води целенасочена, стратегическа акция, с цел да заеме пост, който е надалеч по-престижен и ресурсен от сегашния й. Според осведомени, откакто не бе припозната от Българска социалистическа партия за претендент за президент през 2016-а, Манолова работи интензивно за друга изборна конкуренция - тази за кмет на столицата, написа topnovini.bg

Постът на омбудсман предлага чудесна опция за излъскване или повишение на персоналния имидж, защото е обвързван с потребностите и ползите на жителите, надпартиен е и разрешава постоянно да се заема комфортна опозиционна позиция, без значение кой е на власт. С други думи - един деен омбудсман може постоянно да се възползва от незавършената работа от страна на ръководещите. Които и да са те.

Тънките сметки на Манолова не плануват само по какъв начин тя да напусне сегашния си пост, без да понесе негативи, че абдикира и гони нещо по-перспективно. Затова екипът на някогашния заместник-председател на Парламента е стигнал до концепцията да “изтъргува” оставката й в проблема с майките на деца с увреждния. Такъв ход, в настоящия подтекст ще я нарежда като героиня, която загърбва позицията си, с цел да помогне на онеправданите жители. Очакваният резултат е персоналният рейтинг на Манолова да се увеличи още повече и по този начин тя да влезе в сериозна борба за “Московска” 33.

Сред главните незнайни в проекта досега е дали Манолова би излязла като претендент на Българска социалистическа партия или като подкрепена от предприемчив комитет. Възможно е тя да избере втория вид, с цел да се дистанцира от алените и да работи в по-тясно съдействие с цивилен организации като “Спаси София”, да вземем за пример. Бягайки от партийното си минало, рецензиите на Манолова към работата на Йорданка Фандъкова в последните години биха придобили повече тежест. Минусите в професионалния живот на някогашния водач на алените в Кюстендил пък ще бъдат приписвани на сметката на Българска социалистическа партия.

В околните дни се чака да стане ясно дали този сюжет е действителен и ще направи ли Манолова опит да седне на кметския стол на “Московска” 33.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР