Предлагаха се по 5 хиляди евро на общински съветници през

...
Предлагаха се по 5 хиляди евро на общински съветници през
Коментари Харесай

Константин Гребенаров: Предлагаха се пари на общински съветници, за да се продаде земята край Алепу

Предлагаха се по 5 хиляди евро на общински съветници през 2007-2008 година, с цел да гласоподават община Созопол да продаде земята край Алепу. Това сподели пред " Тази събота " Константин Гребенаров, който е общински консултант от ГЕРБ и някогашен регионален шеф на Бургас.

По думите му са идвали месари, които са предложили тази огромна сума.

Снимка: bTV

Върховната административна прокуратура стартира инспекция изграждан ли е ваканционен комплекс при укрепването на свлачището при Алепу. През 2005 година община Созопол се включва в сдружение " Алепу вилидж ", като апортира в капитала му 29 декара " изоставени ниви " на брега на морето.
Скандалният градеж на Алепу: Прокуратура потегли по следите на „ подпорната стена “ От два дни bTV прави опити да получи плана за градежа
Земите са оценени по 42 лева за квадратен метър. След три години общината продава присъединяване си в сдружението на останалите акционери за малко над 2 млн. лева, а нивите стават урбанизирана територия.

Снимка: bTV

Според Гребенаров евентуално някои са взели парите:

„ Имаше 8-9 индивида, които бяхме срещу тогавашния кмет Рейзи и продаването на земята, казахме, че няма да гласуваме, когато влязохме, 4-ма се оказахме срещу, 12 гласоподаваха „ за “, разясни общ. съвет от ГЕРБ.
Строежът на плаж Алепу: Предвидено е построяването на два курортни комплекса Те ще се свържат с към този момент издигнатия, а концепцията да се укрепи брега с хотел била за да се "избие " инвестицията от над 1 млн. лева
Първоначално желанията бях доста положителни, общината взе участие със земя, на която ще се построи туристически комплекс, който общината ще има част и ще печели средства, изясни още Гребенаров.

Строежът стартира предходната зима. След публично неодобрение, министър председателят разпореди инспекция. Установено беше, че като укрепва свлачището, вложителят построява и ваканционно населено място и машините стопираха, само че за малко.
Нови инспекции не откриха нарушаване. Стана ясно, че към този момент се строи на два стадия: първо се укрепва брега, след това ще се построява комплекса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР