„Предлага се да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията,

...
„Предлага се да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията,
Коментари Харесай

Божидар Лукарски: Приватизация имаше не само при Иван Костов

„ Предлага се да отпадне отминалостта за закононарушения, свързани с приватизацията, само че се засяга единствено един съответен миг – ръководството на ОДС при Иван Костов. Приватизацията не е единствено по времето на Иван Костов, имаше и при Тройната коалиция, и при кабинетите „ Борисов – 1” и „ Борисов – 2”, разяснява ръководителят на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски в студиото на „ Лице в лице”.

„ Притеснен съм, че ГЕРБ като дясна партия влизат в комунистическа изразителност – реториката на Българска социалистическа партия, която дамгосва приватизацията като най-тежкото нещо на прехода (…)

Много от нас си спомнят, че (по време на социализма – б.ред. ) можехме да носим единствено дънки „ Рила”, а Германска демократична република беше най-бленуваната страна, в която можеше да стигне. 10 ноември завари една банкрутирала България с неработещи мастодонти и нулев кредитен рейтинг. Не приватизацията е „ ошушкала” „ златното завещание на комунизма”, добави той.

„ Това е дълъг развой, един от най-важните стопански модели на промяна, който по този начин или другояче трябваше да се организира. Това беше и едно от изискванията, с цел да станем членове на ЕС”, сподели още Лукарски.

„ Може би не е належащо да се трансформира Конституцията, а обвързваните членове в Наказателен кодекс може да се трансформират с промени в Наказателния кодекс. Промените в Конституцията може да са пиар ход”, счита ръководителят на Съюз на демократичните сили.

„ Няма огромен прогрес по тематиката за обединяването на дясното, битуват разнообразни трендове. Надявам се на не прокарваме разграничителни линии”, разяснява той.

„ Визията ни е да почнем на идейна основа – да забележим кое е дясно”, сподели още Лукарски, визирайки Зелените и ДЕОС.

Вижте още във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР