“ предлага премахване на данъка върху субсидиите до 100 000

...
“ предлага премахване на данъка върху субсидиите до 100 000
Коментари Харесай

ПП внесе законопроект в подкрепа на българските фермери


„ “ предлага унищожаване на налога върху дотациите до 100 000 лв. за земеделците. Това стана с направен и импортиран законпроект за изменение и допълнение на Закона за налозите върху приходите на физическите лица и Закона за корпоративното подоходно облагане, оповестиха от пресцентъра на партията.

От приемането на България в Европейски Съюз и обвързваните данъчни промени, българските фермери упорстват да бъде отстранен налога върху дотациите. Практиката при част от страните от Европейски Съюз е за третирането на дотациите като необлагаем приход, до момента в който други, както и България до момента, одобряват дотациите за част от облагаемите доходи на фермерите. Българското земеделие страда от тежки структурни несъответствия, изострен дефицит на работна ръка и тесни експерти, непропорционална централизация на активи и земя, непрекъснато понижаване на дребните и междинните стопани, непривлекателност на бранша до степен той да не прибавя млади земеделци, неявяване на автоматизация и цифровизация, отлив на вложения, липса на среда за нововъведения в първичното произвеждане и преработката. 

Структурните проблеми се задълбочиха от КОВИД-19 пандемията и войната в Украйна, довели до разрушение на веригите за доставки, пазарните механизми и продоволствените салда. Вземайки под внимание тези проблеми, Политическа партия „ “ реши да предложи законопроекта, който ще облекчи българските фермери. Изразяваме и удовлетворение от обстоятелството, че и други политически сили се сплотиха към потребността от тези промени и интензивно участваха в полемиките по правенето на законопроекта. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР