Предколедно са блокирани заплатите на преподавателите и служителите от Великотърновския

...
Предколедно са блокирани заплатите на преподавателите и служителите от Великотърновския
Коментари Харесай

Блокираха заплатите и стипендиите във Великотърновския университет

Предколедно са блокирани заплатите на преподавателите и чиновниците от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий ", както и стипендиите на студентите. Причината - строителна компания запорира сметките на Великотърновския университет, заяви БНР.

От русенската строителна компания "Скални материали " претендират за осъществени, само че неплатени поправки от времето на предходното ректорско управление. Проф. Бонжолов съобщи, че на този стадий няма гаранции за погашение на възнагражденията. "Правя всичко допустимо, което зависи от мен. Не зная дали ще успеем да се оправим. Не можем да вземем заем. Има запор, в случай че не вдигнат запора мъчно ще се оправим ", сподели той. Водят се три каузи, по които общата сума е 167 хиляди лв., съобщи сегашният ректор на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

По едно от делата към този момент се произнесе Върховният касационен съд в интерес на строителя. Частен правосъден реализатор запорира сметките на университета. Това блокира изплащането на задатъка за декември и студентските стипендии. Това е втори запор върху сметките на университета.

Миналата година при сходна обстановка починалият към този момент предприемач Петър Христов даде персонален заем за изплащането на заплатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР