Предизвикваме ви да приготвите тази торта, а после заедно ще

...
Предизвикваме ви да приготвите тази торта, а после заедно ще
Коментари Харесай

Сметанова Торта Мока

Предизвикваме ви да приготвите тази торта, а след това дружно ще я хапнем и ще дадем по един лайк за майстора, която по този начин хубаво е написал рецептата

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 3 бр.
● олио - 175 мл
● кафява захар - 200 г
● ванилия - 2 отново. (4 г)
● брашно - 175 г
● бакпулвер - 1 бр.
● кафе - 4 с.л. прясно приготвено
● бадеми - 100 г натрошени или орехи

За сиропа


● захар - 100 г
● вода - 100 мл
● ликьор - 50 мл от кафе (Тия Мария, Шериданс) или уиски с няколко лъжички кафе

За Крема сред блатовете


● жълтъци - 2 бр.
● прясно мляко - 500 мл
● брашно - 45 г царевично, тънко или нормално
● масло - 30 г
● лимонова кора
● ванилия

За кувертюра


● масло - 200 г меко
● пудра захар - 200 г
● кафе - 4 с.л.
● мед - 1 ч.л.

За декорация


● сметана - 400 мл, разрушена на сняг

Начин на подготвяне

Първо подготвяме блата, разбивайки яйцата със захарта. Добавяме олиото и кафето и още веднъж бъркаме добре. След това с дървена шпатула слагаме лека-полека брашното, пресято с бакпулвера и ванилията.

Когато получим хубава еднородна примес, прибавяме и ядките, като разбъркваме лекичко. Печем на 180 градуса за 30 мин.

Ако ползвате по-малка форма, блатът ще стане висок и след това ще се наложи да го разрежете два пъти и да получите 3 блата. При мен се получиха два, защото тавичката ми беше по-широка.

Докато готовият блат изстива, подготвяме сиропчето, като слагаме всички артикули за него на котлона и откакто заври, отстраняваме. Сиропираме първия блат.

Приготвяме крема, като кипваме млякото (400 мл от него) със захарта и кората от лимон. Намаляваме мощността на котлона. Отделно разрушаваме двата жълтъка с останалите 100 мл и прибавяме към тази примес брашното, разбивайки добре до хомогенизиране.

След това изсипваме при млякото на тънка струйка и при непрекъснато бъркане. Веднага ще се сгъсти кремчето, само че може да го подържите още няколко минутки на котлона без да преставате да бъркате. Накрая добавяте 30 г масълце и ванилията и когато маслото се интегрира, кремът е подготвен.

Изсипвате върху сиропирания блат. Ако са ви се получили 2 блата, сипете всичкия крем, в случай че са три - разпределете го сред тях. Сиропирайте останалите блатове с останалия сироп, който, в случай че е поизстинал, можете да сгреете. Ако не ви е задоволително, приготвите още мъничко от него.

След като тортата ви е съединена към този момент, остава да се намаже целичката със масления крем, за който просто разрушаваме маслото, захарта, кафето и меда на пухкаво кремче.

Ако горният ви блат е прекомерно сиропиран, ще ви е малко мъчно, по тази причина го оставете малко по-сух, по този начин по-лесно ще намажете масления крем.

Накрая остава да украсите със сметаната и да употребявате въображението си.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР