Предизвикателствата за сигурността са породени от сложната геополитическа обстановка и

...
Предизвикателствата за сигурността са породени от сложната геополитическа обстановка и
Коментари Харесай

Младен Маринов: В България няма структури от мафиотски тип

Предизвикателствата за сигурността са подбудени от комплицираната геополитическа конюнктура и съществени фактори като трансграничната проведена престъпност, интернационалния тероризъм и киберпрестъпленията. Сериозна опасност остава и миграционният поток, който е доста удобна среда за навлизане на лица, терориристични планове и задгранични бойци. За гарантиране на сигурността всички страни, включително и България, ползват поредни политики и сложни дейности.

Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов по време на третата международна конференция ''Разбиване на проведената престъпност: идентификация, разбор и противодействие'', съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Във вътрешен проект в страната са осъществени редица политически, обществени, стопански и публични промени и събития, които оказват сино влияние върху динамичността и развиването на проведената престъпност. В резултат от подхванатите ефикасни и целенасочени ограничения от страна на българските държавни управления и от Министерство на вътрешните работи е реализирано освен свиване на престъпните пазари и на незаконните благоприятни условия, само че и понижаване на възможностите за противозаконни доходи за проведените незаконни групи'', уточни още Маринов.

,,Балканите остават зона като капацитет за генериране на рискови закани, произлизащи от миграционните процеси и от осъществяване на проведена незаконна активност. В България липсват знакови или емблематични незаконни структури на национално равнище, както и групировки от мафиотски тип'', разяснява той.

,,Имаме рекорден спад в потреблението на тютюневи произведения без заплатен данък. Според данни равнището на потребеление на противозаконни цигари през първото тримесечеие е спаднало до най-ниските досега регистрирани стойности - 3,8 % дял от общото ползване на такива с заплатен данък. Това е в следствие от засилени ограничения по границите и навътре в страната от Министерство на вътрешните работи и организация ''Митници''. Извършват се масирани инспекции. Продължава и осъществяването на физически надзор върху фабриките, произвеждащи тютюневи произведения. През 2018 година са разкрити и обезвредени 4 незаконни заводи за произвеждане на цигари, а през вчерашния ден беше извършена следващата такава интервенция. На месец такива заводи генерират сред 15 и 20 милиона лв.. Предотвратените вреди за бюджета са за над 6 милиона лв. за първите 5 месеца на 2019 г.'', изясни вътрешният министър Младен Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР