„Предизвикателствата в по-малките общини са свързани с това, че бюджетите

...
„Предизвикателствата в по-малките общини са свързани с това, че бюджетите
Коментари Харесай

Кметът на Пещера с важни думи за бизнеса в България

„ Предизвикателствата в по-малките общини са свързани с това, че бюджетите са по-ограничени. Разбира се, че територията е по-малка. Хората, които живеят на тази територия са по-малко, само че проблемите са идентични, както за огромния, по този начин и за дребния град ”. Това съобщи в ефира на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините " по Нова тв претендентът за нов мандат на град Пещера Николай Зайчев от ГЕРБ.

„ Всяка акция си е друга за всяко едно обитаемо място. Аз се пробвам да бъда положителен, с положителна акция, да срещнем хората с всичко, което ще се случи през идващия ни мандат ", сподели още Зайчев.Той акцентира, че градът има мощно развита стопанска система през годините.

„ Още през 50-те години са направени съществени предприятия, които дават висока придадена стойност на Община Пещера. Но това не значи, че след приватизацията и всичко, което се случи през 90-те, ситуацията е останало такова.

Имахме голям обувен цех, от който се нароиха доста компании. Имаме задоволително експерти на локално равнище, които вършат качествена продукция, а тя се изнася в цяла Европа и света”, разяснява Зайчев.

„ За да има добър бизнес климат, би трябвало да има положителни връзки с бизнеса като цяло. Привличането на вложения е един от инструментите, с които се оформя добруването на един град ", сподели още Зайчев.

Според него локалното самоуправление дава благоприятни условия посредством понижаване на налози и такси.

„ Моето персонално мнение е, че би трябвало да има по-сериозна децентрализация и всичко, което се случва на тази територия, да се дефинира от хората, които ръководят, а точно общинският съвет и кметът”, съобщи Зайчев.

Той разяснява, че в Община Пещера няма проблем с водоснабдяването.

„ Двете села – Радилово и Капитан Димитриево, са канализирани и през тях е минал воден цикъл. Друг е въпросът какъв брой първокласен е този воден цикъл. Направена е сериозна инвестиция, само че не е решен казусът в Радилово. Имаме концепция за в допълнение водоснабдяване и да насочим средства в тази посока”, сподели претендентът за нов мандат.

Зайчев сподели още, че общината работи и за това да задържи младежите.

„ Идеята ни е да задържим младежите с качествено обучение и се опитваме да даваме средства. Никой не е обръщал внимание да има национална стратегия за съоръжение на детски градини, които са изключителна общинска отговорност ", добави кметът на Община Пещера.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР