"Предизвикателствата в икономическите отношения между България и Япония са в

...
"Предизвикателствата в икономическите отношения между България и Япония са в
Коментари Харесай

200 000 нови работни места са разкрити от споразумението между ЕС и Япония

"Предизвикателствата в икономическите връзки сред България и Япония са в секторите на автомобилната промишленост и на износа на хранителни артикули. Мерките обаче са взети в точния момент и съглашението за икономическо партньорство сред Европейския съюз и Япония към този момент дава резултат. Само за последните месеци се открити 200 000 работни места, с помощта на свалянето на митата върху избрани артикули ". Това съобщи ръководителят на JICA Alumni България доцент доктор Боян Жеков пред Bloomberg и акцентира, че предстоят още нови вложения от Европейски Съюз в Азия, а процедурата по оповестяването на самите планове ще бъде изцяло транспарантна и обществена.

Инвестициите от Европейски Съюз в Азия са свързани с построяването на 4800 км. пътища и железопътна инфраструктура, 6 пристанища и 11 логистични центъра, разясни Боян Жеков, допълвайки, че това са планове, които ще бъдат финансирани от Европейската капиталова банка, Европейската банка за възобновяване и развиване и Азиатската банка за развиване. "Вече участваме с Япония в взаимни дейности по отношение на Западните Балкани. Единият от началните планове е обвързван с образование на специалисти от всички балкански страни в София от японските експерти по трусове, бедствия и повреди ", уточни Жеков. По думите му плановете ще се афишират в обединен указател и всички стопански субекти в района, предпочитано Европа и Япония, ще могат да се конкурират за реализирането на тези планове на територията на азиатските страни - Армения, Азербайджан, Беларус, Украйна, Молдова.

С влизането в действие през февруари тази година на Споразумението за икономическо партньорство сред Европейския съюз и Япония комерсиалните и икономическите връзки сред Европа и Япония получават нов подтик, акцентира неотдавна в свое изказване в Токио по времето на Японско-български стопански семинар заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова. "Повече от 90% от износа на Европейски Съюз за Япония няма да предстои на облагане с мита, а при постигане на цялостно използване на съглашението, 97% от европейските артикули ще могат да се внасят свободно в Япония ", означи тогава икономическият заместник-министър.

JICA Alumni България е българско съдружие учредено в отговор на възходящата нужда от продан на информация сред заввърналите се от Япония български експерти, обучавани по линия на Японската организация за интернационално съдействие JICA в нейните центрове в цяла Япония.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР