Предизвикателствата пред социалното дистанциране на хората бяха подчертани от данните,

...
Предизвикателствата пред социалното дистанциране на хората бяха подчертани от данните,
Коментари Харесай

Коронавирус: Google разкри дали и доколко хората в 131 страни спазват карантината

Предизвикателствата пред общественото разграничаване на хората бяха подчертани от данните, оповестени от Гугъл за 131 страни , показващи дали визитите в магазини, паркове и работни места са спаднали през март, когато доста страни издадоха заповеди за оставане у дома, с цел да овладеят разпространяването на епидемията от новия ковид (COVID-19).
 Испания изпревари Италия след нови 932 умряли и 7472 инфектирани с ковид за ден Обновена
Испания изпревари Италия след нови 932 умряли и 7472 инфектирани с ковид за ден

Потвърдени са 7472 нови случая на инфектирани, с които доближават 117 710

Въпреки че визитите в супермаркети и хранителни магазини са нарастнали в Сингапур, Англия и на други места , откакто бяха наложени ограничавания за пътешестване, визитите в места за търговия на дребно и места за отдих са спаднали с 26% в Япония , където управляващите бяха много умерени при налагането на ограничения за обществено разграничаване, само че където апелите нарастват всекидневно за въвеждане на изключително състояние. Посещенията на работното място са спаднали единствено с 9%.

Анализът на данните за местоположението на Гугъл от милиарди телефони на потребителите е най-големият обществен набор данни , който оказва помощ на здравните управляващи да преценяват дали хората съблюдават ограниченията за стоене у дома и други сходни заповеди, издадени в целия свят.
 Над 1000 са към този момент жертвите на ковид в Германия
Над 1000 са към този момент жертвите на ковид в Германия

Заразените в страната са близо 80 000

Докладите на Гугъл демонстрират графики, които съпоставят придвижването на хората в интервала сред 16 февруари до 29 март в метрото, жп и автогари, хранителни магазини и други всеобщи места с петседмичния интервал по-рано тази година.

В Италия, към този момент най-засегнатата страна от ковид, визитите тук-там за търговия на дребно и отдих, в това число заведения за хранене и киносалони, са спаднали с 94%, до момента в който визитите на работните места са намалели с 63 % .

Отразявайки тежестта на рецесията там, визитите на хранителни магазини и аптеки в Италия са спаднали с 85%, а визитите в парковете са намалели с 90 на 100 .

В Съединени американски щати, щата Калифорния, който беше първият, подложен под цялостна карантина, на половина са намалели визитите тук-там за търговия на дребно и отдих .

За разлика от Калифорния, в щата Арканзас, който беше един от дребното щати без наложена цялостна обсада, сходни визити са спаднали с 29%, което е най-ниското за щат в Съединени американски щати.
 В Мексико не възнамеряват да затварят границите, макар ковид
В Мексико не възнамеряват да затварят границите, макар ковид

Това заяви мексиканският здравен министър Уго Лопес-Гател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР