Предизвикателствата, пред които е изправена Европа, изискват механизми за своевременно

...
Предизвикателствата, пред които е изправена Европа, изискват механизми за своевременно
Коментари Харесай

България и Германия споделят обща позиция за необходимостта от енергийна диверсификация в Европа

Предизвикателствата, пред които е изправена Европа, изискват механизми за навреме взимане на решения и реакция и още по-тясна интеграция в региона на защитата и сигурността. Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден на среща с немския външен министър Хайко Маас.

Радев открои миграцията и защитата на външните европейски граници, както и рецесиите в прилежащите райони, като фактори на сигурността, които изискват обединена и мощна Европа.

„ За България Германия е стратегически сътрудник в Европейски Съюз и доста непосредствен сътрудник в НАТО “, уточни Румен Радев и добави, че страната ни разчита на немска поддръжка за рационализация на Българската войска и за пълноценната интеграция на българската отбранителна промишленост и просвета в границите на общите европейски планове, в това число и финансирани посредством Европейския фонд за защита.

„ Българската отбранителна промишленост е желан снабдител в редица страни и Германия може да взе участие в нейната софтуерна промяна “, означи още президентът.

Обща бе оценката, че устойчивата наклонност на растеж в двустранния стопански продан сред България и Германия, който към този момент надвишава 8 милиарда евро, основава предпоставки за следващо разширение на капиталовото съдействие.

„ За България е изключително значимо, че немските вложения не са единствено в областта на финансовите институции и принадлежности, а на първо място в действителната стопанска система и в производството “, акцентира президентът. Радев и Маас означиха смисъла на въвеждането на дуалното образование в България, което предизвиква професионалната подготовка и реализация и е действителен фактор за понижаване на младежката безработица.

България и Германия споделят обща позиция за нуждата от енергийна диверсификация в Европа, беше очебийно още на срещата.

„ С колкото повече източници, направления и снабдители на енергийни запаси разполагаме, толкоз по-висока ще бъде сигурността в доставките, както и конкурентоспособни цените “, съобщи още на срещата си с министър Хайко Маас президентът Румен Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР