Предизвикателствата пред банките са свързани предимно с основната работа на

...
Предизвикателствата пред банките са свързани предимно с основната работа на
Коментари Харесай

Отвъд поверителността на данните

Предизвикателствата пред банките са свързани най-вече с главната работа на финансовите институции - привличането и задържането на клиенти, анализът на данните, на риска и на облагите. Това е подкрепено със сериозен изчерпателен развой, само че в основата на всичко се намират данните. Това сподели Диана Джендова, шеф на "Глобал Консултинг " на конференцията "Четвъртата гражданска война в банкирането ", проведена от "Банкеръ ".

"Когато приказваме за данни, ние би трябвало да сме сигурни, че в действителност имаме ефикасни средства, посредством които да можем да откриваме къде се намират избраните порции от данни, които са ни нужни и че те ще бъдат чисти и настоящи. Един изчерпателен развой не може да бъде ефикасен в случай че ние не сме сигурни, че данните, които му подаваме са тези, които би трябвало да бъдат ", акцентира шефът на "Глобал Консултинг ".

Диана Джендова показа и активността на "Корпорация Информатика ", на която "Глобал Консултинг " е формален представител за България. Моти Садовски, шеф на компанията за територията на Израел и Балканите, също участва на проведената от "Банкеръ " конференция. "Ние предлагаме разнообразни решения за маскиране, за архивиране, за цялостна ретеншън политика на данните. Това оказва помощ от една страна да се понижат разноските по тяхната поддръжка, а от друга - да бъдем по-сигурни и да знаем къде се намира една порция от данни, какъв брой работи, какъв брой се употребява, по какъв начин се съхранява, кой има достъп до тях. "

Дигиталната промяна не е план, а пътешестване, споделя Моти Садовски. "Всяка компания желае да е конкурентна към настоящия миг, в случай че ли не, тя минава към нова фаза, като се пробва да прави нов бизнес и да реализира триумфи, които са нужни за съществуването й. За да се оправят компаниите с това, им е нужна технология ", акцентира шефът на компанията.

Друга група от провокации пред банките са сливанията и придобиванията. "Тук по същия метод, е належащо разнообразни порции от данни да бъдат прехвърляни от едни системи към други, да се сплотяват, консолидират и валидират данни ", сподели Джендова, като акцентира, че биха могли с огромен триумф да се употребяват услугите и продуктите на "Информатика ". Управителят на "Глобал Консултинг " даде и образец, като уточни, че аналитичните процеси във "Виваком " са ускорени 8 пъти, с помощта на потреблението на "Информатика ", която е в основата на прехвърлянето на данни от едни системи в други.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР