Предизвикалите изключително остра полемика ограничители около трамвайното трасе на столичната

...
Предизвикалите изключително остра полемика ограничители около трамвайното трасе на столичната
Коментари Харесай

Вижте обясненията за спорните колчета по „Графа” от техния проектант

Предизвикалите извънредно остра дискусия ограничители към трамвайното трасе на столичната ул. „ Граф Игнатиев ” са по условие на пътната полиция, а определената форма е за да са щадящи за погледа и да не се употребяват за други цели. Това изясни пред bTV проектантът на противоречивото решение арх. Радомира Методиева.
В обществените мрежи ограничителите бяха взети на майтап поради формата им, която без доста фикция поражда асоциации с надгробни монументи, мемориални плочи, перки на акули и така нататък „ Асоциации може да се вършат всевъзможни, всичко наподобява на нещо в нашите измерения”, беше сбитият отговор на арх. Методиева.

Тя изясни, че конкурсният план не е включвал сходни колчета, само че „ по нашия закон понятието „ Споделено пространство” не е дефинирано и законово прието” и по този начин от КАТ са поискали слагането на ограничителите.

Защо тъкмо тази необикновена форма? Методиева уточни, че на „ Солунска” било експериментирано с кубчета, само че незабавно те били припознати „ като места, комфортни за сядане” и по тази причина била препоръчана скосена форма, която да не разрешава сходна корист с общинско имущество.

Няма ли обаче риск човек да се спъне в ниската гранитна призма и да се окаже точно върху релсите? „ Това, което сме сложили, е допустимо най-щадящото за погледа. Човек може да се спъне във всяко нещо, стремили сме се да има образно единение в материалите. Цветно нещо няма по какъв начин да е гранит”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР