Предизборно стягане на електората или пушилка за отклоняване на вниманието

...
Предизборно стягане на електората или пушилка за отклоняване на вниманието
Коментари Харесай

Какъв ще е ефектът от поредното изслушване на Гешев в парламента?

Предизборно стягане на електората или пушилка за отклонение на вниманието от образуването на следващия „ управнически Франкенщайн “ зад неистовото предпочитание на депутатите за втора за седмица среща с основния прокурор
В разгара на политическата рецесия и задаващите се предварителни парламентарни избори политическите планове на олигархичния кръг „ Капитал “ - „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, още веднъж шумно и кресливо подсетиха за себе си. Естествено това се случва, употребявайки българската прокуратура и персонално обвинител №1 Иван Гешев - безконечната цел на техните спонсори. Нищо учудващо - на гърба на Гешев влязоха в Народното събрание и в изпълнителната власт, явно по същия метод считат да проведат акцията си за евентуално наближаващия избор.

Този път ПеПе и ДъБъ употребяват като фиктивен мотив за партийната си пропаганда правото на депутатите да викат на доклад на три месеца основния прокурор в правната комисия на Народното събрание. От километри си проличава, че интервенцията е съшита с бели конци.

Какво постанова седмица откакто Гешев към този момент беше в Народното събрание, още веднъж да бъде привикван? Очевидно става дума за преднамерено деяние с чисто предизборна цел. Или със задача - повдигане на пушилка, с цел да се прикрие следващата срамна договорка за разпределение на порциите от властовата баница. Все отново действието се развива в седмицата, в която „ Демократична България “ се чудят по какъв начин да обяснят, че желаят да ръководят с мандат на Българска социалистическа партия. А от медийни изявления научихме, че даже са подготвени да жертват партийните фигури в министерствата, поставяйки „ кукла на конци “ за министър председател, единствено и единствено да останат на трапезата. Сиреч - цялото изпитание наподобява на смешен опит за залепяне на счупената дамаджана, наречена Четворна коалиция, като се провежда бутафорен избирателен цирк с Гешев.

Но в неуместната пиеса не вземат участие единствено от „ Демократична България “. Да - предходната седмица без да са членове на антикорупционната комисия, привикала Гешев, там цъфнаха, с цел да си вършат селфита с него Антоанета Цонева и Иво Мирчев. Само че нотариусът от Дряново Милен Матеев, който по някаква случайност се явява ръководител на Комисията по конституционни и правни въпроси в 47-ото Народно събрание, е от „ Продължаваме промяната “. Следователно има и втори проект - позорно свалените от власт Кирил Петков и Асен Василев, чието държавно управление се употребява с рекордните 70% отрицание единствено 7 месеца след началото на мандата, отново желаят да се вършат на огромни борци против корупцията. Явно, че повторното извикване на Гешев в Народното събрание, е било поантата на разточителния тиймбилдинг на „ Промяната “ в първокласния хотел в Банско.

Явно перченето пред Гешев в Народното събрание остана последното оръжие на банкрутиралите политици и техните обезверени от рухването на конфигурираната марионетна власт кукловоди. Просто тъй като бутафорните митинги измориха даже Гошо „ Тъпото “ от „ Боец “ и Велислав „ Умното “ от „ Правосъдие за всеки “. Даже и огромният следовател по автомагистралите (чудесно ще е в случай че огледа и към белите автомагистрали в Министерски съвет) Бойко Рашков от дълго време завърши борбата, скри се в някое от именията си и с представителя му Явор Симов не помниха за гръмотевичните конференции с небивалите разкрития. Към днешна дата Рашков просто се озърта като в опит да откри поредна държавна службичка, виждайки неспасяемото и окончателно поглъщане на управническия транспортен съд.

Цялата сграда на борбата против прокуратурата рухна. Остана просто врявата вид „ женски пазар “ - „ дай да викаме Гешев “, с цел да се подвига звук за добиване на политически дивиденти. Сякаш преднамерено вършат основния прокурор политик.

Бързат да привикват обвинител №1 без тематика, по същия метод, по който бързаха и за закриването на профилираното правораздаване. Ама в този момент единствено след седмица „ положителният резултат “ ще бъде забележим. Делата против спонсорите на Демократична България и Политическа партия ще се разпаднат сред няколко съдилища и прокуратури. И доста бързо ще приключат с прекъснати досъдебни производства и оправдателни присъди.

Министерство на вътрешните работи всеки ден регистрира какъв брой надрусани водачи хваща. Да, само че на никого не му пука, тъй като законите не работят. А можеше да е друго.

Гешев искаше да се одобри радикална мярка - караш надрусан, вземат ти колата. Само, че Политическа партия и Демократична България бяха срещу, на инат на ескалацията на войната по пътищата.

Политическа партия и Демократична България стоят и зад мракобесния нов антикорупционен закон. Който беше неодобрен персонално от ръководителя на Висшия адвокатски съвет. Смях в залата - даже бранителите на спонсорите на властта се хванаха за главата от милицонерските хрумвания, целящи да трансфорат КПКОНПИ в бухалка. Два-три часа изгубено време, в което ще слушаме дежурните словоизлияния на неколцина депутати, след което перата от уеб страниците на Прокопиев ще стъкмят дузина мнения, а „ черешката на тортата “ ще е тур на Надежда Йорданова пред комфортните микрофони на превзетите от „ Капитал “ БТВ и Нова.

А резултатът?

Европейска комисия споделя, че нямаме присъди за битка с корупцията. Няма и да имаме, тъй като политическата класа не желае. Корупцията по високите етажи на властта у нас се бори единствено медийно. А за Политическа партия и Демократична България корупция е всяка скица, в която не вземат участие. Справка - кредите от ББР, аферата Джемкорп, вкарването на медиатори за закупуване на газ от Русия, да тъкмо по този начин - отново от Русия, само че на надалеч по-висока цена.

Как да има битка с корупцията, откакто през днешния ден всеки управленец ще се изкара жертва в случай че инцидентно го ревизират правораздавателните органи. Също като Лена Парапета, която опищя света - за какво гледат, че се е сдобила със заплата от 14 хиляди лв. при спор на ползи, а не се занимавали с „ огромните “. Нашата си е наредила дребна далаверка, какво толкоз, кому пречи, че чак u ревизират контракта?

В умозаключение - ясно е за какво викат Гешев. Или с цел да стегнат редиците предизборно, или да отклонят вниманието на гласоподавателя от заформящото се ново алогично ръководство, вид „ политически Франкенщайн “. И в двата случая тънките бакалски сметки отново ще излязат криви. Като всякога. Крайният резултат, обаче, е пагубното положение на страната и институциите и тоталното отбиване на хората от политиката.

Източник: Труд
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР