Предизборно стягане на електората или пушилка за отклоняване на вниманието

...
Предизборно стягане на електората или пушилка за отклоняване на вниманието
Коментари Харесай

Какъв ще бъде ефектът от поредното изслушване на Гешев в парламента?


Предизборно стягане на електората или пушилка за отклонение на вниманието от образуването на следващия „ управнически Франкенщайн “ зад неистовото предпочитание на депутатите за втора за седмица среща с основния прокурор

В разгара на политическата рецесия и задаващите се предварителни парламентарни избори политическите планове на олигархичния кръг „ Капитал “ - „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, още веднъж шумно и кресливо подсетиха за себе си. Естествено това се случва, употребявайки българската прокуратура и персонално обвинител №1 Иван Гешев - безконечната цел на техните спонсори. Нищо учудващо - на гърба на Гешев влязоха в Народното събрание и в изпълнителната власт, явно по същия метод считат да проведат акцията си за евентуално наближаващия избор.

Този път ПеПе и ДъБъ употребяват като фиктивен мотив за партийната си пропаганда правото на депутатите да викат на доклад на три месеца основния прокурор в правната комисия на Народното събрание. От километри си проличава, че интервенцията е съшита с бели конци.

Какво постанова седмица откакто Гешев към този момент беше в Народното събрание, още веднъж да бъде привикван? Очевидно става дума за преднамерено деяние с чисто предизборна цел. Или със задача - повдигане на пушилка, с цел да се прикрие следващата срамна договорка за разпределение на порциите от властовата баница. Все отново действието се развива в седмицата, в която „ Демократична България “ се чудят по какъв начин да обяснят, че желаят да ръководят с мандат на Българска социалистическа партия. А от медийни изявления научихме, че даже са подготвени да жертват партийните фигури в министерствата, поставяйки „ кукла на конци “ за министър председател, единствено и единствено да останат на трапезата. Сиреч - цялото изпитание наподобява на смешен опит за залепяне на счупената дамаджана, наречена Четворна коалиция, като се провежда бутафорен избирателен цирк с Гешев.

Но в неуместната пиеса не вземат участие единствено от „ Демократична България “. Да - предходната седмица без да са членове на антикорупционната комисия, привикала Гешев, там цъфнаха, с цел да си вършат селфита с него Антоанета Цонева и Иво Мирчев. Само че нотариусът от Дряново Милен Матеев, който по някаква случайност се явява ръководител на Комисията по конституционни и правни въпроси в 47-ото Народно събрание, е от „ Продължаваме промяната “. Следователно има и втори проект - позорно свалените от власт Кирил Петков и Асен Василев, чието държавно управление се употребява с рекордните 70% отрицание единствено 7 месеца след началото на мандата, отново желаят да се вършат на огромни борци против корупцията. Явно, че повторното извикване на Гешев в Народното събрание, е било поантата на разточителния тиймбилдинг на „ Промяната “ в първокласния хотел в Банско.

Явно перченето пред Гешев в Народното събрание остана последното оръжие на банкрутиралите политици и техните обезверени от рухването на конфигурираната марионетна власт кукловоди. Просто тъй като бутафорните митинги измориха даже Гошо „ Тъпото “ от „ Боец “ и Велислав „ Умното “ от „ Правосъдие за всеки “. Даже и огромният следовател по автомагистралите (чудесно ще е в случай че огледа и към белите автомагистрали в Министерски съвет) Бойко Рашков от дълго време завърши борбата, скри се в някое от именията си и с представителя му Явор Симов не помниха за гръмотевичните конференции с небивалите разкрития. Към днешна дата Рашков просто се озърта като в опит да откри поредна държавна службичка, виждайки неспасяемото и окончателно поглъщане на управническия транспортен съд.

Цялата сграда на борбата против прокуратурата рухна. Остана просто врявата вид „ женски пазар “ - „ дай да викаме Гешев “, с цел да се подвига звук за добиване на политически дивиденти. Сякаш преднамерено вършат основния прокурор политик.

Бързат да привикват обвинител №1 без тематика, по същия метод, по който бързаха и за закриването на профилираното правораздаване. Ама в този момент единствено след седмица „ положителният резултат “ ще бъде забележим. Делата против спонсорите на Демократична България и Политическа партия ще се разпаднат сред няколко съдилища и прокуратури. И доста бързо ще приключат с прекъснати досъдебни производства и оправдателни присъди.

Министерство на вътрешните работи всеки ден регистрира какъв брой надрусани водачи хваща. Да, само че на никого не му пука, тъй като законите не работят. А можеше да е друго.

Гешев искаше да се одобри радикална мярка - караш надрусан, вземат ти колата. Само, че Политическа партия и Демократична България бяха срещу, на инат на ескалацията на войната по пътищата.

Политическа партия и Демократична България стоят и зад мракобесния нов антикорупционен закон. Който беше неодобрен персонално от ръководителя на Висшия адвокатски съвет. Смях в залата - даже бранителите на спонсорите на властта се хванаха за главата от милицонерските хрумвания, целящи да трансфорат КПКОНПИ в бухалка. Два-три часа изгубено време, в което ще слушаме дежурните словоизлияния на неколцина депутати, след което перата от сайт
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР