Предизборният екип на президента на САЩ Доналд Тръмп се опитва

...
Предизборният екип на президента на САЩ Доналд Тръмп се опитва
Коментари Харесай

Тръмп се опитва да накара бивша съветничка да замълчи

Предизборният екип на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се пробва да накара някогашната си съветничка Омароса Маниголт Нюман да резервира безмълвие, искайки от нея да съблюдава контракт за дискретност, подписан преди тя да постъпи на работа в Белия дом. Това предадоха Ройтерс и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Представител на предизборния екип удостовери, че в арбитражния съд на Ню Йорк е подаден иск, обвиняващ Маниголт Нюман в нарушение на съглашението за дискретност, подписано през 2016 година при назначението й в предизборния екип на Тръмп.

Преди няколко месеца 44-годишната Маниголт Нюман беше уволнена от Белия дом. Днес беше оповестена нейна книга, в която тя се изрича извънредно отрицателно за Тръмп, като го упреква в расизъм, женомразство, податливост към егоизъм и липса на подготовка за заемания пост.

Авторката декларира, че при оставката й е бил препоръчан контракт, предусещащ погашение на 15 000 $ всеки месец в подмяна на мълчанието й, само че тя е отказала.

През последните дни тя разгласява няколко направени скрито записа на диалози с президента и негови подчинени. Маниголт Нюман твърди, че разполага с още доста такива записи и е подготвена да ги разгласява.

Днес Тръмп насочи нова серия обиди против някогашната си сътрудничка, отбелязва Франс прес. „ Когато дадеш късмет на един хленчещ, вманиачен отпадък и й дадеш работа в Белия дом, допускам, че просто не се получи. Добра работа от страна на военачалник Кели, тъй като бързо уволни това куче!”, съобщи президентът на Съединени американски щати в „ Туитър”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР