Предизборната стратегия на ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на

...
Предизборната стратегия на ПП-ДБ ще бъде концентрирана в търсене на
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще събират коалиция Анти Пеевски

Предизборната тактика на ПП-ДБ ще бъде съсредоточена в търсене на коалиция " Анти Пеевски " стана ясно от думите на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов. 
" Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето въздействие в прокуратурата, службите, правосъдната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на гласоподавателите ", сподели Иванов. „ Това е фундаменталният въпрос за действието на републиката. Това е връщане на Империята на страха. Следващото издание на тази система ще бъде доста по-брутално от 2017 година “, предизвести Иванов. 
" Пеевски е безспорното зло " сподели преди 10 дни някогашният министър председател учен Николай Денков в изявление за " Файненшъл таймс ". Тази седмица пред " Свободна Европа " Денков влезе в елементи, като описа, че още при започване на взаимното ръководство на ПП-ДБ с ГЕРБ при всеки опит за среща  Бойко Борисов той се явявал дружно с Делян Пеевски. Денков даже споделил на Мария Габриел, че не е редно Пеевски да бъде непрекъснато с Борисов. След час му се обадил водачът на ГЕРБ да му държи сметка тъй като приказва по този начин. 
На въпрос към Христо Иванов в БНР, за какво откакто в този момент съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски е толкоз подложен на критика, ПП-ДБ е работила с неговата партия в миналите месеци, Иванов отговори: " Движение за права и свободи даваше знаци, че не желае повече да е проблем, а желае да е част от решението. Това стана при Мустафа Карадайъ, при друго управление. Затова бяхме подготвени да обсъждаме с тях обособени промени, част от нашата стратегия. Когато стана ясно, че Пеевски желае да получи право да дефинира състава на органите на правосъдната власт, да има болшинства в регулаторите, да си резервира контрола в тях, посредством болшинства, които основава, се стигна до разрива ".
Като съществена цел на ПП-ДБ след изборите Христо Иванов уточни прекъсването на устрема на Пеевски да удържи статуквото и " да презареди своето въздействие в прокуратурата, правосъдната власт, регулаторите и службите ". И посочи, че дали биха си сътрудничели с ГЕРБ зависи от тяхното отношение към съпредседателя на Движение за права и свободи. " ГЕРБ би трябвало да се дефинира какво ще прави. ГЕРБ би трябвало да решат накъде ще потеглят, дали ще са с Пеевски, който се явява, като съпредседател на ГЕРБ и къде ще седят. Пеевски им организира оперативки, участва на събрания на Изпълнителната им комисия, привиква ги ", добави Иванов. Той разгласи, че в преследването на главната си цел ще търсят диалози с всички политически сили и не изключи диалози с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР