Предизборната кампания започна. Тя се превърна от битка за София

...
Предизборната кампания започна. Тя се превърна от битка за София
Коментари Харесай

Фандъкова: Битката за София се превърна в битка срещу София

" Предизборната акция стартира. Тя се трансформира от борба за София в борба против София ". Това сподели кметът на столицата Йорданка Фандъкова в речта си за откриващата тържествена сесия на Столичния общински съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.
" На фона на хилядолетната история, нашите мандати са като мигване на окото. От гледната точка на човешкия живот обаче, те са време, което не трябва да бъде пропилявано ", означи Фандъкова.
" От няколко дни чувам по какъв начин интегрираната система за преправка на боклуци в София е със сбъркан модел. Направихме и невъзможното, с цел да защитим европейските средства за създаване депото за преправяне на боклуци ", добави тя.
Тя съобщи, че за един кмет почистването на града би трябвало да е съществена задача и, че да се спекулира с тематиката за отпадъците е лицемерно, намеквайки за упреците от Мая Манолова за сметосъбирането в София.
" Живеем във време, в което всичко може да бъде казано, а казаното през днешния ден, на следващия ден да се отхвърли. Софиянци не са нито залог, нито средство в партийни игри. Хората чакат от нас решение и отговорност, а не да се отхвърляме ", добави кметът на София.
" Желанието да се обещае всичко на всекиго е мамещо. Нека мислим по какъв начин ще наподобяват нашите обещания след тези избори ", продължи нейното изказване и приключи с думите:
" Няма борба за София. Има работа за София. И дано с обич и мъдрост работим за София. "
Кметът напомни какво е направено в града през години. Предстои да бъдат връчени звания " Почетен жител на София ", " Почетен знак на Столичната община " и " Значка на София ".
Фандъкова се похвали и с построените през последните 10 години над 40 километра метро и замяна на 80% от старите рейсове в градския превоз. От инфраструктурните планове тя загатна още построяването на детски градини, учебна здания и Околовръстното шосе на София.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР