Предизборната кампания в Австралия взе бурен обрат, след като демонстрантка

...
Предизборната кампания в Австралия взе бурен обрат, след като демонстрантка
Коментари Харесай

Австралийският премиер бе замерен с яйце в разгара на предизборната кампания

Предизборната акция в Австралия взе плевел поврат, откакто демонстрантка се опита да счупи яйце в главата на премиера реакционер Скот Морисън, чийто кабинет завършва мандата си, съобщи Франс прес.

Яйцето, хвърлено по Морисън като че ли отскача от главата на министър-председателя, участвал на демонстрация, проведена от женско съдружие в щата Нов Южен Уелс. Нападателката е отведена от телохранители на премиера.

Щатската полиция съобщи, че е задържала 25-годишна жена след случай с присъединяване на министър-председателя в Олбъри.

В блъсканицата друга, по-възрастна жена се озовава на земята и Морисън й оказа помощ да стане.

Австралийският министър председател употребява случая, с цел да разкритикува своите съперници. "Ще се опълчим против хулиганите - и против тези подли деятели, които не зачитат никого, и против профсъюзните деятели, които газят дребните предприятия и трудещите се в тях по работните им места ", написа той в Туитър. Синдикалистката Сали Макманъс се възмути от това съпоставяне. "Как смеете да ни обвинявате в това и да прокарвате такава връзка? - отвърна тя също в Туитър - Явно въобще не тачите истината и по никакъв начин не се притеснявате да нападате свои сънародници. Никога няма да подкрепим сходно държание. "

Лидерът на лейбъристката съпротива Бил Шортън, евентуален правоприемник на Морисън съгласно анкетите, осъди "ужасното и скандално " нахлуване. "От сърце съчувствам на премиера. Нашите избори в Австралия са ненасилствени ", сподели той пред публицисти.

Това не е първият сходен случай. По време на конференция юноша счупи яйце в главата на крайнодесния сенатор Фрейзър Анинг. Той протестирал против изказване на политика, че имигрантите в Нова Зеландия били виновни за убийството на 51 мюсюлмани в две джамии от бял расист през март.

#BREAKING Prime Minister @ScottMorrisonMP has been egged by a protester #auspol @SkyNewsAust pic.twitter.com/Y825aoORIi
— Jake Lyle (@JakeMLyle) May 7, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР