Предизборната кампания в Асеновград за тазгодишните местни избори премина спокойно,

...
Предизборната кампания в Асеновград за тазгодишните местни избори премина спокойно,
Коментари Харесай

Най-оригиналните методи за агитация в Асеновград

Предизборната акция в Асеновград за тазгодишните локални избори мина умерено, без ескалация на напрежението и даже занимателно. Сега, незабавно след края й, събрахме най-смелите, забавни и истински хрумвания за пропаганда на гласоподавателите.
Първи с ексцентричния метод стартира претендентът на " АБВ " и " ВОЛЯ ". Той излезе с девиз " По-готиният кмет " и стартира да разгласява последователно дипломите си в обществената мрежа. Мотив за това бе да се употребява като доказателство за начетеност и знания в избрани области. Дали проявлението на дипломи би спечелило интереса на жителите, не е несъмнено.

След това, се появи Топчо. Образът, който приканваше дребни и огромни да си създадат фотография с него. По атрактивен метод талисманът на социалистите агитираше да се гласоподава за " Българска социалистическа партия за България ". Кой бе запалянкото, " заклещен " в костюма на Топчо в дните с високи температури, по този начин и не стана ясно, само че евентуално няма да го повтори.

Не на последно място можем да сложим и концепцията безусловно да си простреш над пътя фотографията с номера за гласоподаване. Нестандартното решение бе на " БДС Радикали ". Неговият лик бе обтегнат на спонтанен шир, като коледна декорация, над улиците " Цар Иван Асен II " и " Васил Левски " в Асеновград. Плакатите бяха свързани като гирлянд и закачени от край до завършек на две места по ширината на пътните артерии. Освен да разсейват водачите, надали имаха някаква друга функционалност, само че бяха отстранени скоро, след слагането им.

И най-после, една по една започнаха да " изскачат " фотосите на претендентите за кметове на Асеновград. Сякаш съвсем всички бяха употребили едни и същи фотограф и режисьор на фрагментите. Фотосите отразяваха затворени пози, скръстени пред гърдите ръце и пръсти, подпиращи брадичката.

Странно, само че факт - не се е намерил един PR, който да изясни на претендентите по какъв начин би трябвало да се държат пред обектива на фотоапарат, изключително в предизборна акция.

А и фотографът евентуално не е задоволително осведомен по какъв начин се снимат публични лица за формален мотив.

Сред всички действителни атракции, една от най-интересните бе на " претендентът за кмет " Валентин Маринов. Той се появи на афиш с девиз " Аз ще виждам келепира, вий си гледайте сеира! ". Валентин Маринов беше безусловно самостоятелен претендент за кмет на община Асеновград, а номерът, под който се състезаваше, бе 00. Идеологията, с която агитираше асеновградчани бе, че " пазаруването и продаването на гласове е политическа спекулация ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР