Предизборната кампания е ретро, а политиците са устремени към местните

...
Предизборната кампания е ретро, а политиците са устремени към местните
Коментари Харесай

Журналисти: Кампанията е ретро, политиците гледат към местните избори

Предизборната акция е ретро, а политиците са устремени към локалните избори. Около това мнение се сплотиха в студиото на „ Добро утро, Европа “ публицистите от Euronews Bulgaria Калина Вайкова и Таня Петкова.

„ Кампанията ми е ретро. Имам възприятието, че някой е натиснал едно копче и ни е върнал 10-15 години обратно, когато още веднъж имахме мотори, китки, питки, кожена тужурка, кросчета с гласоподаватели и така нататък Тези атрибути по принцип са атрактивни, стават хубави фотоси с тях, само че е значимо да пасват на момента. А той в този момент въобще не е подобаващ за празненства и аз доста не разбирам политиците на какво тъкмо се радват, тъй като обстановката е доста сериозна и основната отговорност за това е тяхна “, счита Калина.

По думите ѝ невидимата част от акцията и срещите на политиците с гласоподавателите зад камерите са по-интересни.
Аз също не виждам някаква акция в същинския смисъл. Всички послания са да гледаме напред към Европа, а ние в действителност от дълго време сме в Европейски Съюз и НАТО. Тези послания освен са ретро, само че по никакъв метод не могат да привлекат гласоподавателя, който се е отегчил от избори. Цялата акция сякаш има под знака дали ще го има Паметникът на руската войска в центъра на София или не.
Таня Петкова, публицист

Според Таня акцията се е изместила от София в по-малките градове и обитаеми места.

„ Определено в тази акция прави усещане, че всички си хванаха по едно обръщение елементарно за сдъвкване и си държат на него. Диалогът отсъства. От една страна имаме Русия, Путин, джендър, таван на цените, Македония – всеки си е заградил някаква територийка и много-много не прескача към отсрещната, в случай че не би трябвало нещо да наплюе другарчето в границите на някой спор “, уточни Калина.
Окопна акция от последните няколко избора, само че аз разбирам за какво това е по този начин. Няма по какъв начин „ Продължаваме промяната “ да плеснат с ръце и да се прегърнат с ГЕРБ, просто тъй като те пристигнаха с лайтмотива, че ГЕРБ са корумпирани и те ще спрат това. Няма по какъв начин ГЕРБ да плеснат с ръце и да се прегърнат с „ Промяната “, тъй като те арестуваха техния водач и това единствено по себе си е доста сериозен политически акт, без значение какво е стояло зад него.
Калина Влайкова, публицист

„ Според мен ще бъде доста мъчно след 2 април да се сформира управническа коалиция, най-много поради тези вричания, че още веднъж няма да намерят общи пресечени точки и че не желаят да ръководят дружно, а гласоподавателят ще им покаже тъкмо това “, акцентира Таня и добави, че на хората им е втръснало от избори.

„ Гледаме акция, която е ориентирана по-скоро към локалните избори, в сравнение с към тези “, добави Калина.

„ Не виждаме проявяване на демокрацията, а по-скоро на корист с демокрацията. Може би не е неприятно политическите сили, които в този момент са натоварени с отговорността да създадат ръководство, да се нареждат по отношение на това. Защото в противоположен случай би означавало, че ние по този начин сме си добре с това служебно държавно управление, което доста от дълго време не е наивното държавно управление, което просто приготвя едни избори. Това е държавно управление, което взима решения за страната “, уточни още тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР