Предишното искане за отстраняването ми беше правно нищо, сегашното е

...
Предишното искане за отстраняването ми беше правно нищо, сегашното е
Коментари Харесай

Гешев: Предишното искане за отстраняването ми беше правно нищо, сегашното е просто нищо

Предишното искане за отстраняването ми беше правно нищо, настоящето е просто нищо. Така основният прокурор Иван Гешев разяснява пред публицисти предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително преустановяване на мандата му.

Днес пленумът на Висш съдебен съвет заседава по този мотив.

Това не е сериозният въпрос на деня, сподели той. „ Сериозните въпроси пред българското общество са цените на тока, икономическата рецесия, здравната и обществената. Виждате какво се случва в Украйна “, посочи основният прокурор.

Изпълнителната власт в лицето на Министерство на вътрешните работи и Министерството на правораздаването се занимават с това да нападат прокуратурата, а в това време се възражда полицейският произвол и има взрив на престъпността на равнища от 2006 година, съобщи Гешев.

По думите му отстраняването на основния прокурор изобщо не съставлява интерес за българските жители.

Той назова „ есе “ отчета, импортиран от правосъдния министър Надежда Йорданова, с искане за предварителното му премахване.

„ Това е машинален общ брой сред манипулативни и погрешни политически изказвания, субективни също, погрешни оценки и нормално цитиране на правила. Като държа да кажа, че сред трите няма никаква връзка. Заедно общо нямат никаква връзка с конституцията и законите на страната, а още по-малко с основния прокурор. Това щеше да е смешно, в случай че не е тъжно. Тъжно е, тъй като това е неприятен знак за българската държавност. Лош знак е за това, че очевидно се оправдават терзанията на българската прокуратура и на правосъдната власт, изразени пред европейските ни сътрудници “, разяснява още Гешев.

В сряда Иван Гешев прикани Висш съдебен съвет да прегледа освен настояването за предварително освобождение на Йорданова, само че и предходното предложение на някогашния правосъден министър Янаки Стоилов, с цел да отбрани „ достойнството и достолепието си ”.

За да бъде преустановен мандатът на основния прокурор, са нужни най-малко 17 гласа от общо 22-членния състав на Висш съдебен съвет.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР