Предишният селекционер на белгийския национален отбор по футбол – Марк

...
Предишният селекционер на белгийския национален отбор по футбол – Марк
Коментари Харесай

Бившият треньор на Белгия: Куртоа е къртицата в съблекалнята

Предишният селекционер на белгийския народен тим по футбол – Марк Вилмотс насочи тежки обвинявания към вратаря Тибо Куртоа. Специалистът твърди, че таман играчът на Челси е индивидът, който най-често изнася пред медиите обстоятелства и събития, които би трябвало да си останат в „ кухнята” на отбора.

25-годишният пазач съставлява родината си при мъжете от 2011 година насам, като към този момент има 54 дуела за „ алените дяволи”. Точно той обаче попадна на мушката на Вилмотс, който управлява Белгия от 2012-а до 2016-а и бе уволнен след срамното отпадане против Уелс в четвъртфиналите на UEFA EURO 2016. Наставникът съобщи уверено, че таман Куртоа е споделял с пресата значими тактически решения.

Тибо Куртоа ще играе в Челси и през идващия сезон

„ Определено имах проблем, откакто правех анализа си в 18 часа, а в 18,15 той към този момент грееше п всички обществени мрежи”, сподели Вилмотс.

„ Това значи, че някой от футболистите е разкрил селекцията ми. Говорим си за нещо съществено. На няколко пъти френски публицисти се свързаха с мен и ми споделиха, че Куртоа е отговерн. Това приказва, че не уважаваш родината си.”

„ Намирам сходно държание за срамно, тъй като аз самият трябваше да очаквам час преди мача, с цел да науча състава на съперника. Ужасяващо е. Така съперникът получаваше време и можеше да приготви всичко. Знаеше всичко. Подобно нещо е в действителност трагично. На Световното състезание в Бразилия сходни неща в никакъв случай не се случваха.”

Преговорите сред Куртоа и Челси отсрочени до лятото

Разбира се, самият Куртоа не бе доста благополучен от отправените обвинявания и бързо показа своята позиция пред изданието DH. „ Никога в живота си не съм предоставял стартовия ни състав на който и да било публицист! След като съм топ състезател и знам какво е да си в техническия щаб на европейски клуб от най-високо равнище, знам какъв брой внимателен е въпросът. Моите съотборници и играчите също го знаят. Работим дружно от много дълго време, с цел да реализираме резултати. Аз самият ненавиждам течовете на информация”, съобщи в своя отбрана Куртоа.

В момента селекционер на Белгия е испанският треньор Роберто Мартинес. Той ще води тима по време на Мондиал 2018 в Русия, където отборът е в група G с отборите на Панама, Тунис и Англия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР