Предишният премиер на Македония Никола Груевски беше осъден на две

...
Предишният премиер на Македония Никола Груевски беше осъден на две
Коментари Харесай

Осъдиха бившия премиер на Македония на 2 години затвор

Предишният министър председател на Македония Никола Груевски беше наказан на две години затвор по така наречен дело „ Танк”.
Груевски беше приет за отговорен от съда като подстрекател за осъществяването на закононарушение. Според съдиите и обвиняването той е поръчал нелегално с бюджетни средства първокласен „ Мерцедес”. По закон, за това закононарушение, присъдата е от една до три години затвор. На днешното съвещание на съда Груевски не участва. Купуването на „ Мерцедес”-а за към 600 000 евро провокира голям скандал в Македония.
Освен някогашния министър председател по същото дело обвинен е и някогашният заместник-министър на вътрешните работи Гьоко Поповски, който през вчерашния ден бе наказан на 9 години затвор по различен случай за нелегално пазаруване на 300 полицейски автомобила. Бившият министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска също е упрекната, само че ще бъде съдена настрана заради рискова бременност.
Това е единствено едно от общо петте обвинявания на македонската прокуратура против Груевски за разнообразни закононарушения, корупция и подправяне на избори по времето на ръководството му от 2006 до 2016 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР