Предимството от украинска победа за всички е много просто –

...
Предимството от украинска победа за всички е много просто –
Коментари Харесай

Кулеба: Ще победим руския кошмар, надвиснал над континента

Предимството от украинска победа за всички е доста просто – ние ще победим и ще възстановим териториалната си целокупност, до момента в който Европа ще се отърве от източника на кошмара, щръкнал над континента. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за държавната осведомителна организация " Укринформ ".

На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, която продължава и до през днешния ден. Руската войска ежедневно прави военни закононарушения на украинска земя, в това число убийството на цивилни и военнопленници. " Изискваме без значение следствие на варварската екзекуция на нашите военнопленници и ще накажем всеки, забъркан в това непоносимо закононарушение ", сподели украинският външен министър.

" Украинският експорт на храни избавя света от глада и скока на цените. Украйна постоянно е била благонадежден сътрудник и ние поставяме всички старания да запазим този статус макар съветската война и блокадата. Първият транспортен съд с украински храни за експорт е сигнал за всички наши другари в Близкия изток, Африка и Азия: ние няма да ви подведем, ние ще защитим фамилиите ви от глада, който Русия се пробва да предизвика ", сподели още Кулеба.

" Каним всички участници в Кримската платформа, които участваха на учредителната среща на върха предходната година, както и нови сътрудници, да се причислят онлайн на 23 август. Това е въпрос на отбрана на интернационалното право и поддържане на световния мир и сигурност. Призоваваме всички страни и организации да поддържат основаването на Специален арбитражен съд за закононарушението експанзия против Украйна. Това закононарушение е осъществено, което значи, че би трябвало да има наказване за него ", съобщи украинският посланик.

" Газовата рецесия в Европа се разигра в края на предходната година. Цените на газа се повишиха доста преди първите съветски ракети да ударят Киев. Каква е повода за актуалната енергийна рецесия и инфлацията в Европа? Това са дейностите на Русия ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР