Предимството бе на страната на противника, но съумяхме да го

...
Предимството бе на страната на противника, но съумяхме да го
Коментари Харесай

Иван Генков: Вярвах в успеха, този трофей е нова страница

Предимството бе на страната на съперника, само че съумяхме да го пречупим, съобщи експертът

Тимът на Звездец (Горна Малина) спечели Купата на България във второто равнище на шампионата - Висшата лига, откакто се наложи над Етрополе с 3:1 гейма във финала за трофея, изигран в зала " Васил Левски " в  Пазарджик.
 Горна Малина в еуфория, откакто Звездец завоюва Купата на България Горна Малина в еуфория, откакто Звездец завоюва Купата на България
Старши треньорът Иван Генков приказва пред BGvolleyball.com за триумфа, мотивацията, вярвали ли са - той и състезателите му, че ще завоюват трофея. Какво още показа треньорът - прочетете в специфичното изявление за BGvolleyball.com:
 Кметът на Горна Малина: Ако Звездец влезе в елита ще осигурим нужното финансиране! Кметът на Горна Малина: Ако Звездец влезе в елита ще осигурим нужното финансиране!
Спечелихте историческа Купа на България Висша лига. Какви са страстите след финала?

Наистина е исторически за клуба трофей. Догодина следва честване 65 години проведено волейболно придвижване в Община Горна Малина и 35 години присъединяване в шампионатите, управлявани от БФВ с внушителен тим мъже. За всичките тези години този трофей е най-ценният. Наистина това е нова страница в клубната ни история. Това мъчно може да се опише с думи. Като играч ми се е случвало, само че като треньор и за мен това е първи трофей с такава стойност. Бих споделил, че чувството е необикновено. Пожелавам го на всички, които се занимават със нашият спорт.

Победихте Етрополе и взехте реванш за загубата в шампионата. С какво пречупихте съперника?

Определено, считам, че преимуществото беше на страната на съперника. В техните редици има състезатели с професионален опит в Суперлигата, играли мачове с сходен заряд. От наша страна считам, че се постарахме оптимално да осъществим тактическите инструкции, които си поставихме преди мача. Да разстроим тяхното посрещане, и оттова насетне - да спрем на двоен блок крайните им нападатели. По този метод успяхме да пренебрегваме тяхната игра в центъра, където и сега съм уверен, че ни превъзхождат. Именно това и сърцатата игра на момчетата от нашия тим, несъмнено, беше разковничето за крайния триумф. Определено взехме реванш за загубата в шампионата. Стойността на тази победа обаче е много друга. Тук всичко завърши, а шампионата занапред следва.
 Звездец (Горна Малина) победи с историческа Купа на България 2023 във Висшата лига Звездец (Горна Малина) победи с историческа Купа на България 2023 във Висшата лига
Какво беше основното за триумфа? Кое ви стимулира най-силно - наличието на почитателите ви сигурно подвигна градуса в залата?

Вижте, не мога да не отбележа обстоятелството, че в края на предходната седмица се контузи най-хубавият им нападател. Усети се неговата липса. Със сигурност той е един от най-стойностните играчи в този формат. За страдание, случват се тези неща в спорта. От сърце му искам бързо възобновяване. По отношение на мотивацията мога да кажа, че всеки от нас излиза на терена всякога, с цел да се потвърждава. Състезателите като състезатели, треньорът като треньор. Ето за какво очевидно надграждаме в играта си. По отношение на почитателите - бяха невероятни. Със сигурност надвишиха упованията ми. Само възторженостти за тях. Седмият състезател в тима със значителен принос за крайния триумф. Благодаря им от сърце!



Преди полуфиналите сподели, че имате шансове за Купата, оказа се прав. Вярвахте ли, че ще съумеете?

Определено се считам за карък, по тази причина заобикалям да предвиждам развоя на срещите. Разбира се, че имах вяра в триумфа. Особено в по този начин създалата се обстановка с отсъствието на основен състезател в редиците на съперника. Е, не на 100%, несъмнено. Няма по какъв начин да чакаш съперникът да изгуби. Трябва самичък да се пребориш за крайния триумф.



Състезател на Звездец стана MVP на финала, има ли още някой, който би отличил?

Всички победи досега сме печелили като колектив. Така беше и на финала за купата, само че няма по какъв начин да не отбележа положителното включване в тима на новите попълнения в тима Пресиян и Теодор, надлежно на поста либеро и център. Пореден доста мощен мач за най-хубавия ни нападател Андреа Иванов, който продължава да бъде топреализатор в нашия тим.

Успяхте да пренапишете клубната история, какво следва в този момент?

Ден-два да избистрим главите и всичко стартира от начало. Първенството стартира при започване на февруари. Надявам се, ще имаме време да ни изоставен всички тези страсти, с цел да стартираме сполучливо и на този фронт.



Целта - край и в шампионата, стои ли пред вас?

Вече загатнах за каръка. Няма по какъв начин да предвиждам до каква степен бихме стигнали в шампионата. Ще се стараем да играем добър волейбол и защото всички знаем, че апетитът идва с яденето, ще забележим до каква степен ще стигнем. Защо не и до финала?!

Какво ще пожелаеш на себе си и хората към теб?

Основното е да сме дружно и да сме здрави. И може би по-позитивни. Защото считам, че си коства. Поздрави на всички!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР