Предимствата са в здравината на рамката и индивидуалния дизайнВелосипедите Superstrata

...
Предимствата са в здравината на рамката и индивидуалния дизайнВелосипедите Superstrata
Коментари Харесай

Американски стартъп започва 3D печат на велосипеди

Предимствата са в здравината на рамката и самостоятелния дизайн

Велосипедите Superstrata ще се създават по технология на 3D щемпел
(снимка: Superstrata)

Младата компания Avero, основана в Силициевата котловина, ще употребява насъбрания си опит в 3D печата и производството на композитни материали, с цел да сътвори „ първия в света ” електрически велосипед с интегрален дизайн.

3D-отпечатаните колела ще се продават под марката Superstrata. Потенциалните купувачи ще могат да избират сред модела Superstrata Terra, който е лек аналог на стандартен велосипед за разнообразни стилове на каране, и Superstrata Ion – електрически велосипед с 250W мотор, батерия 252Wh и пробег от към 100 км.

Рамката на новите колела е направена от твърди термопластични въглеродни нишки. Това значи, че тя е неразделна част, а не структура, заварена от няколко детайла, както е при доста общоприети рамки за колела.

Разработчиците настояват, че този метод и употребяваните материали вършат велосипеда освен удароустойчив, само че и необикновено лек. Теглото на рамката на модела Terra е почти 1,3 кг, до момента в който в тази ситуация с Ion тежестта се повишава до 11 кг.

3D печатът може да бъде безценен и да лишава повече време, само че изпълнителният шеф на Superstrata Сони Ву споделя, че технологията дава опция за основаване на здрава и издръжлива рамка за колела, както и по-индивидуален дизайн. Около 10 часа лишава направата на една рамка за колела по новия способ. Производителят твърди, че може да сътвори до 250 хиляди неповторими дизайнерски комбинации.



Разработчиците към момента не са съумели да образуват всички вериги за доставки на съставни елементи, нужни за производството на колела на 3D принтер. Очаква се скоро Superstrata да се появи на платформата за финансиране Indiegogo, където всеки може да направи предварителна поръчка за закупуване на велосипеда.

След старта на всеобщото произвеждане моделът Terra ще коства 2799 $, до момента в който електрическата версия Ion ще има цена от 3999 $. Като част от акция за набиране на средства за пускане на производството ще се одобряват предварителни поръчки за 1799 $. Набирането на средства ще стартира този месец, като първите доставки са планувани за края на годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР