Предимно слънчево ще бъде времето днес. След обяд само на

...
Предимно слънчево ще бъде времето днес. След обяд само на
Коментари Харесай

Слънце и малко облаци! Дъжд и гръмотевици няма да ни подминат

Предимно слънчево ще бъде времето през днешния ден. След обяд единствено на обособени места в Северна България и планините ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), представени от „ Фокус “.

По-голяма възможност за местни градушки има в североизточните региони. Температурите още малко ще се покачат и оптималните ще са сред 31 и 36 градуса, в София – към 31 градуса.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места по северното крайбрежие кратковременно ще превали. Ще духа бриз. Максималните температури ще са сред 30 и 32 градуса. Температурата на морската вода ще доближи 27 – 28 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е към 24 градуса, на  2 000 метра – към 17 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от междинното за август.

От на следващия ден до петък ще бъде слънчево. Около и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни през първия ден, основно над югозападната половина от страната. Само на обособени места там ще превали и прегърми. В Дунавската низина и източните региони ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се намалят, в петък - до 28 -33 градуса..

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР