Предимно слънчево ще бъде времето днес над по-голямата част от

...
Предимно слънчево ще бъде времето днес над по-голямата част от
Коментари Харесай

Затопляне и повече слънце днес

Предимно слънчево ще бъде времето през днешния ден над по-голямата част от страната, с оптимални температури най-вече сред 5° и 10°, в София - към 5°.

Вятърът ще се усили и ще е сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - мощен от запад-северозапад.



Ще продължи да духа и през нощта, а на следващия ден сутринта ни чакат температури сред минус 4° и 1°, в София - 0°. През деня облачността ще е променлива, по високите елементи на планините ще превали и слаб сняг. Вятърът ще е сдържан, още веднъж от северозапад. Максималните температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 3°.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще бъде прохладно с сдържан, по северното крайбрежие краткотрайно мощен северозападен вятър.

Много прохладно ще бъде и в планините. Ще духа мощен, по най-високите елементи - плевел северозападен вятър. Облачността ще е променлива, тук-там в масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Максимални температури в курортите ще останат под нулата.

След краткотрайно стопляне на Балканите, на следващия ден от север ще се спусне по-студен въздух и дневните температури ще се намалят. В множеството региони ще бъде слънчево, с повече облаци в Сърбия и в планининските елементи.

Обширен антициклон дефинира времето в Западна и Централна Европа, Средиземноморието и Апенините, където ще доминира слънчево време. В Източна Европа ще бъде облачно, прохладно, с валежи от сняг, по-значителни в крайните южни региони на Европейска Русия и в Грузия.

У нас, в неделя сутринта ще е студено, с негативни температури, а в низините и котловините - и мъгливо. През деня ще бъде слънчево, а оптималните температури ще са сред 1° и 6°. В понеделник температурите още веднъж ще се покачат, само че през нощта против вторник и във вторник през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността краткотрайно ще се усили и тук-там ще превали, най-вече сняг. В сряда захлаждането ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР