Предимно слънчево и по-топло ще е във вторник – 7

...
Предимно слънчево и по-топло ще е във вторник – 7
Коментари Харесай

Слънчев вторник, максималните температури ще са между 24° и 29°

Предимно слънчево и по-топло ще е във вторник – 7 май. В следобедните часове, основно над планинските региони, ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са сред 24° и 29°. В София – към 25°, в Пловдив – 28°, във Варна – 21°.

В планините ще доминира слънчево време, само че към и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°, на 2000 метра – към 11°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°.

От сряда до петък се чакат краткотрайни дъждове с гръмотевици. Има и условия за градушки. Температурите ще се намалят.

На места в Западна и Централна България преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от североизток, в източните региони ще е сдържан до мощен и там преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места.

В четвъртък дневните температури ще се намалят доста и оптималните на всички места ще са под 20°, а най-хладно чакаме да е в петък. Към събота и неделя – най-вече слънчево време и стопляне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР