Предимно облачно ще бъде времето в Русе с максимални градуси

...
Предимно облачно ще бъде времето в Русе с максимални градуси
Коментари Харесай

Очаква се затопляне през тази седмица

Предимно облачно ще бъде времето в Русе с оптимални градуси 9

Днес облачността от запад ще стартира да се усилва и към края на деня на обособени места, основно в Северозападна България ще превали слаб дъжд. Преди обяд тук-там в равнините ще има и ниска облачност, която след обяд в Източна България ще се раздра. Ще духа най-вече сдържан южен вятър, в Дунавската низина и западните региони на Горнотракийската равнина - слаб от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, оптималните - сред 5° и 10°.

Днес в Русе минималната температура е -1, оптималната ще доближи към 9°.

Над планините ще бъде най-вече облачно, само че съвсем без превалявания. Ще духа слаб и сдържан югозападен вятър, който последователно ще се усилва и вечерта към този момент ще бъде мощен. Максималната температура на 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 1°.

През идващите дни ще бъде много прохладно - от юг ще се придвижва топъл въздух и температурите сензитивно ще се покачат, изключително в Източна България и регионите, ситуирани покрай северните скатове на планините, където минималните ще са към и над 10°, а дневните ще доближават 17°-18°. Ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, само че по-често ще доминира облачновреме. На обособени места, основно в южните и планинските региони, ще има слаби превалявания от дъжд.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР