Преди зимния сезон в Испания обръщат внимание на енергийната ефективност

...
Преди зимния сезон в Испания обръщат внимание на енергийната ефективност
Коментари Харесай

Как в Испания подобряват енергийната ефективност на сградите?

Преди зимния сезон в Испания обръщат внимание на енергийната успеваемост на постройките. Правителството предлага през идващите години да бъдат актуализирани повече от половин милион жилища. Ще се употребяват и европейски средства, които са обвързани с условия като понижаване на зависимостта от невъзобновяеми енергийни източници и положително ръководство на отпадъците.

Сградите са проблем за енергийната успеваемост в Испания. Страната е на едно от първите места в Европейския съюз във връзка с подобряването на към този момент издигнатите здания и е нужна бърза смяна, с цел да се реализиран задачите, заложени Зеления пакт и да се помогне за опазването на планетата.

 
Трябва да обновяваме постройките, би трябвало да ги подобряваме, тъй като те са строени в ера, от 50-те, 60-те до 80-те или 90-те години, когато не е имало доста напреднали технологии и качество.
Бруно Сауер, общоприет шеф на Съвет „ Зелени здания “

Едно от решенията е да се усъвършенства успеваемостта на испанските жилища. Това е първата жилищна постройка в страната, която е получила най-високият енергиен документ. Тя има не само  фотоволтаични панели. 

 
По отношение на изолацията - има понижаване на топлинните мостове, високоефективни прозорци, както и безспорна въздухонепроницаемост и херметичност вътре в жилищните пространства.
Даниел Диедрих, проектант, DMDV

Испанското държавно управление предлага до 2026 година да бъдат актуализирани повече от половин милион жилища от общо 25 милиона в страната. Но е належащо да се усъвършенства и успеваемостта на нежилищните здания. 

Повече от 20 години тази компания предлага решения за енергийна успеваемост. Тя употребява филтри, които понижават потреблението, и компютърни стратегии, които мерят и управляват потреблението на сила.

 
В взаимозависимост от качеството на въздуха и обитаемостта, можете да употребявате вярната вентилация по всяко едно време, тъй че икономиите са много обилни.
Томас Хигуеро

Испания е заделила 6 милиарда и 800 милиона евро от европейските фондове, които получава, за възобновяване на здания. Но зад постигането на тази цел има и и други фактори. 

 
В момента имаме регулация и стандарти, имаме финансиране от Европа, тъй че тези две неща са налице. Сега би трябвало да създадем търсене в доста къс период и да насърчим хората, които желаят да подобрят жилищата си, и да съвместим трите ограничения.
Бруно Сауер, общоприет шеф на Съвет „ Зелени здания “

От Брюксел обаче обвързват помощта и с условия като понижаване на зависимостта от невъзобновяеми енергийни източници и положително ръководство на отпадъците.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР