Преди заседанието на Специализирания съд, който ще разгледа искането за

...
Преди заседанието на Специализирания съд, който ще разгледа искането за
Коментари Харесай

Десислава Иванчева: Не съм управлявала общината от ареста


Преди съвещанието на Специализирания съд, който ще прегледа настояването за премахване от служба на арестуваната кметица на столичния регион „ Младост ”, Десислава Иванчева отхвърли да е ръководи от ареста, съобщи кореспондент на БГНЕС.

[i]По-рано през днешния ден Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за премахване от служба на Иванчева. Според прокуратурата в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с позволен достъп за рандеву, след което те са достигали до общинската администрация.

Кметът на регион „ Младост ” беше задържана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 хиляди евро рушвет от строителен бизнесмен. В кабинета й пък проверяващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се употребяват за изнудване. [/i]

Делото ще стартира в 16 часа, с цел да може всички страни да се срещнат с документите.

Преди съвещанието Иванчева за следващ път удостовери, че парите са й подхвърлени и срещата й с Александър Ваклин е била инициирана, тъй като той желал да направи детска площадка.

Зам.-кметът на „ Младост ” Биляна Петрова посочи също, че не знае в какво е упрекната. Иванчева пък изиска майка й да й бъде бранител.

Днес стана ясно, че ма мястото на Биляна Петрова ще бъде назначен досегашният ПР на регион „ Младост ” Петър Кърджилов. Заповедта за назначението му е от 14 май. Той изясни, че волята на Петрова може да бъде изпълнена, тъй като тя към момента извършва длъжността зам.-кмет на регион Младост и не е отстранена.

ПР-ът на общината Петър Кърджилов заяви, че е отхвърлен от служба Румен Русев, краткотрайно изпълняващият кмет на регион Младост, който беше посочен от определения от Столичен общински съвет Владимир Клисуров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР