Преди заседанието на Съвета по култура и изкуство в Петербург,

...
Преди заседанието на Съвета по култура и изкуство в Петербург,
Коментари Харесай

Путин сбъдна мечтата на болно момченце

Преди съвещанието на Съвета по просвета и изкуство в Петербург, президентът на Русия Владимир Путин се срещна с момченце и фамилията му - брат му и татко му. Те разговаряха за малко на чаща чай.

" Искам да ви поздравя с настъпващото Рождество и Нова годна ", сподели президентът. Той попита момченцето по какъв начин му е хрумнала концепцията да гледа Санкт-Петербург от птичи взор. Артьом, както се споделя детето, отвърна, че от високо е забавно да се види освен Северната столица, само че и всеки един различен град.

Путин сподели на момчето планувания полет, а след това дружно разопаковаха приготвените дарове за детето. След това президентът персонално го изпрати до вертолетната площадка.

По.рано през декември Путин посети благотворителн конгрес на съветски доброволци, които му описаха за акцията " Мечтай с мен ", която извършва желанията на тежкоболни деца. Участниците в акцията избират плик с готовност на дете и сбъдват фантазията му. Доброволците предложиха и на съветския президент да си избере плик с готовност.

Той събра пет плика, които бяха останали, и даде обещание да извърши желанията на децата. Сред фантазиите им се оказа и тази на Артьом, която е да види Санк.Петербург от височината на птичи полет. Още тогава Путин съобщи, че възнамерява да предложения момченцето в Санкт-Петербург и да го повози на вертолет, в случай че изискванията на времето са подобаващи за полет.

Сега президент сбъдна фантазията на едно болно съветско дете.

Снимка: Алексей Никольский/пресслужба на президентството на РФ
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР