Преди вторник всички коментари за това какъв ще е резултатът

...
Преди вторник всички коментари за това какъв ще е резултатът
Коментари Харесай

Росен Желязков: В момента сме в режим на президентска република

Преди вторник всички мнения за това какъв ще е резултатът от срещата сред ГЕРБ и Политическа партия ще са мощно пресилени. Тези диалози са единствено начало за търсене на единодушие по политики и никога не значат нито коалиция, нито поддръжка и това е ясно изразено от органите на Политическа партия. Това сподели заместник-председателят на Народно събрание от ГЕРБ Росен Желязков в „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите му това, че към този момент се приказва за разговор сред политическите партии е достижение.

Той напомни, че Народното събрание е почнал работата си доста мъчно. „ След това като че ли всичко се отпуши, Народното събрание стартира да работи доста интензивно. За първи път толкоз бързо бяха образувани непрекъснатите комисии, на път сме да приемем правилника, към този момент комисиите гледат законопроектите, импортирани от кабинета и от народните представители. Така че Народното събрание работи. Да има постоянно държавно управление не е просто самоцел, залогът е това дали ще има парламент ", съобщи Желязков.

Според Желязков служебното държавно управление се оправя добре, само че в случай че няма постоянно, президентът ще разпусне Народното събрание.

По думите му ГЕРБ има съвпадане по огромна част от 16-те целта на Политическа партия „ Въпросът е по какъв метод тази система от 16 визии ще се хармонизира с понижаването на бюджетния недостиг. Но това също следва на диалога ", съобщи депутатът от ГЕРБ.

Според Росен Желязков отиването на предварителни избори следващата година ще ни изправи пред същото състояние, в което сме и сега, само че и на фона на идния локален избор. Според него новата предизборна акция ще е отдадена на лозунга „ кой е отговорен? ".

По думите му сега сме в режим на президентска република и държавно управление, което не може да бъде свалено от Народното събрание и това илюстрира разочарованието на хората.

„ Конституционните модели се трансформират през 3-4 десетилетия, тъй че някой ще каже, че е пристигнало време нашата Конституция да бъде изменена и по тези въпроси не би трябвало да се крием ", счита Желязков.

Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР