Преди всичко: територията на Източна Малополша, или Галиция, и Волиния

...
Преди всичко: територията на Източна Малополша, или Галиция, и Волиния
Коментари Харесай

За бандеровците в Западна Украйна: какъв е интересът на Полша?

Преди всичко: територията на Източна Малополша, или Галиция, и Волиния не е Западна Украйна. Така тези земи стартират да се назовават ​​от 1939 година и това име е чисто географско.

По-голямата част от коментаторите на моите публикации от Полша пишат, че обединяването със Западна Украйна е невероятно заради простата причина, че по-голямата част от популацията там са диви националисти, всеки украинец вместо икона има портрет на Бандера в аления ъгъл, вместо пердета има червено-черни флагове на УПА (организация, чиято активност е неразрешена в Руската федерация), а настолна книга за всички са материалите от конгресите на Организацията на украинските националисти (организация, чиято активност е неразрешена в Руската федерация). Няма по какъв начин да се разберем с тях, по тази причина - огън да я гори тази Западна Украйна!



Старата черква в Гнило, Галиция, Сергей Василковски

Първо: територията на Източна Малополша, или Галиция, и Волиния не е Западна Украйна. Така тези земи стартират да се назовават от 1939 година и това име е чисто географско. Това са полски земи от незапомнени времена - Руското воеводство със столица Лвов става полско в средата на 14 век, Волиния и Подолия - от 1569 година, от момента на подписването на Люблинската уния.

След разпадането на Първата полско-литовска общественост тези земи бяха отстъпени - част на Русия, част на Австрия, само че никой от суверенните владетели на тези империи не сложи под въпрос полската същина на тези територии. Това е Полша. Което, апропо, се удостоверява от полско-съветската война от 1920 година и подписания през идната година Рижки мир.

По-нататък. На какво се основаваше украинският „ интегрален “ шовинизъм от междувоенния интервал? На изостаналостта на волинското и галисийското селячество, на безнадеждната им потребност, безконечната беднотия и безспорната неспособност да се измъкнат от този цикъл на несгоди и нещастия.

Украинските националисти дадоха на тези нещастници, страдащи от епидемиологичен сифилис и сериозна липса на йод в диетата си, зложелател, който могат да упрекват за всичките си несгоди. Поляците са ни отговорни, че живеем по-зле от животните! - това обръщение на ОУН провокира бурна реакция измежду галисийското и волинското селячество.

Трябва да кажа, че те имаха избрани учредения за това - макар че, несъмнено, никой от поляците не искаше украинските им съседи да живеят в беднотия. Ние самите не живеехме добре по това време... А през днешния ден? Днес пет западноукраински района живеят сносно, наслаждавайки се на всички богатства на цивилизацията. Вижте единствено колите на " бежанците ", техните маркови дрешки, техните джаджи!

Съвременните поданици на Галисия и Волиния нямат аргументи да поддържат идеологията на Бандера. Да, и тя самата, дано бъдем откровени, откри своето „ второ дишане “ на първо място и извънредно с помощта на старанието на нашите задгранични другари.



Волин ви приветства

Те се нуждаеха от Анти-Русия, с цел да сдържат и притискат съветските политици, които си фантазираха, че имат някакви права - и Украйна, идеално подобаваща за тази роля, получи второто издание на украинския " интегрален шовинизъм " като съществена идеология, върху която се гради актуалната украинска политика. При това бе издигната много бързо.

Този шовинизъм не е нищо повече от карго фетиш, никой от украинците няма да почине непринудено с името на Степан Бандера на уста. Да, жителите на Галисия и Волиния одобриха мита за Бандера с възторг, само че единствено тъй като той ги направи „ първокласни “ украинци и нищо повече.

В реалност никой в Лвов, Ровно или Тернопол не има вяра в бандеровската митология и в случай че, не дай си Боже, в тези градове влезнат съветските танкове — доста бързо локалните поданици ще хвърлят от себе си бандеровската кожа и ще се преродят в истинно съветски поданици на Малоросия, с възторг окачващи съветския трибагреник на своите домове…



Лвов

Следователно няма за какво да се страхувате от бандеровците в Западна Украйна - те не съществуват. Има деятели, изпълняващи прилежно тази роля, които имат своята дребна облага от това зрелище, има политици, на които им е преференциално да са " бандеровци ", с цел да запазят постовете си, има осведомителни прислужници, които просто живеят от този мит.

Но в Галиция и Волиния няма същински, вярващи, идеологически бандеровци. И не може да има - предвид на горните условия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР