Преди всички останали приоритети най-важно е България да излезе от

...
Преди всички останали приоритети най-важно е България да излезе от
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Имаме амбицията и силата да сме първи на изборите

Преди всички останали цели най-важно е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е през последните 2 година Политиката да не е технология на перманентния скандал, а обществена среда, която е в положение да създава решения. Тази задача си сложи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев малко откакто внесе документите за регистрация на парламентарния избор. Това се случи часове преди да изтече крайният период.

Документите на партията в комисията донесоха зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов и членове на младежката организация.

След регистрацията Христов изясни, че потеглят към вота с настройката да са първа политическа мощ, както демонстрират социологическите изследвания, само че с вярата да се усили разликата пред останалите, с цел да се улесни съставянето на постоянно държавно управление.

Според Дончев поради всички рецесии и провокации има потребност от някой, който да носи отговорност и да взима решения. Затова и те са се прицелили в управнически мандат. Той посочи, че въпреки всичко има съревнование, избор. „ Имаме упоритостта и силата да сме първи. Нека да избягаме от спортната или военна терминология. Да си първи е значимо, тъй като значи, че събираш най-вече поддръжка. Което пък значи социална консолидация, мощ да водиш останалите и обществото напред. Това е нещо, от което не просто ние имаме потребност, а съм уверен, че обществото ни има потребност “, съобщи той.

Според него нерешени въпроси има „ на практика във всички сфери “ и те би трябвало да се решат бързо. Мога да разясня провокациите и времевите им измерения седмица по седмица, само че най-важно е този двугодишен цикъл от политическо безвремие да завърши “, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ.

Новата коалиция сред Политическа партия и Демократична България не тормози ГЕРБ, съгласно Дончев хората им са задоволително мощни и консолидирани да ги поддържат.

Фактът, че са се позиционирали като конкурент, мъчно е нашата позиция да е друга, добави той. Единственият проблем, единствената ми забележка по отношение на Политическа партия и Демократична България е, че това обединяване затруднява основаването на управническо болшинство “, сподели още Дончев.

На въпрос за Владислав Горанов посочи, че той не е част от управлението, само че към момента е член.

Дончев отхвърли изказванията за напън върху ГЕРБ извън за политически решения у нас. „ За последно бяхме в резиденцията на американското посолство преди седмица и не си припомням някой да ни е натискал за нещо. Не сме податливи и не работим под напън “, отговори Дончев на въпрос за американското посолство и листата „ Магнитски “. Според него описът и глобите ще се отразят на изборите.

Дончев сподели, че законът за основния прокурор не бил обсъждан в резиденцията на американското посолство./24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР