“Преди всеки местни избори в Пловдив Славчо Атанасов, с помощта

...
“Преди всеки местни избори в Пловдив Славчо Атанасов, с помощта
Коментари Харесай

Щабът на Здравко Димитров: Фалшивите изследвания на Славчо Атанасов и червените социолози са признак на страх

“Преди всеки локални избори в Пловдив Славчо Атанасов, благодарение на близката до Българска социалистическа партия социологическа организация ББСС Галъп, тиражира откровени операции, показани като социологически изследвания”, това съобщи в известие, публикувано до медиите, Мирослав Беляшки, представител на изборния щаб на Здравко Димитров, претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

“Екипът на Здравко Димитров, разпореди на Алфа Рисърч, социологическа организация с извънредно висока професионална известност, която в никакъв случай не е взела участие в изборни операции, да организира проучване, задачата на което бе да забележим в елементи какво е значимо за пловдивчани.

Изследването бе извършено в интервала 13-и – 19-и септември и е представително за пълнолетното население на Пловдив. Направени са 811 ефикасни изявленията. Методологията е “Количествено проучване”.

Методът е “Стратифицирана извадка с квота по признаците пол, възраст, обучение и регион на Пловдив”. Методът на набиране на информация е “Пряко стандартизирано изявление лице-в-лице по домовете на респондентите”.

Истинската електорална картина в Пловдив демонстрира, че Здравко Димитров има поддръжката на 27.20% от гласоподавателите, а Славчо Атанасов на 23.50%.
Ние постоянно сме били уверени в преднината и поддръжката на пловдивчани за Здравко Димитров.

Затова направихме същинско социологическо проучване, които да ни помогне да разберем по-добре потребностите на съгражданите ни, а не фалшификат, който размахваме по медиите.

Здравко Димитров постоянно е залагал на честната игра и ние като екип в никакъв случай не сме си помисляли да разгласяваме преднината му и да използваме социолозите, с цел да влияем на публичното мнение. Социологията е просвета, в която няма място за мошеници.

Здравко Димитров е сериозен и виновен политик, който носи мечтаната от пловдивчани позитивна смяна в стила и метода на ръководство на обичаният ни град. Промяната изисква почтеност. Лъжците и фалшификаторите не би трябвало да остават безнаказани, а пловдивчани имат право да знаят истината.

Истинската електорална картина в Пловдив, измерена от същинска социологическа организация, демонстрира, че господин Здравко Димитров има преднина от 3.7% по отношение на Славчо Атанасов. Ние си служим с истината и знаем, че актуалните локални избори в Пловдив ще бъдат оспорвани.

Опонентът на Здравко Димитров явно не устоя на напрежението макар, че изборната акция към момента не е почнала. Това демонстрира, че е неспособен да бъде кмет на Пловдив. Изказваме страдание към обстоятелството, че единственият политически мотив на господин Атанасов е опитът му да излъже пловдивчани, посредством манипулативната псевдо-социология на околните до Българска социалистическа партия социолози.

Пловдив е град на свободни хора, които могат сами да избират. По категорично искане на Здравко Димитров, от почитание към останалите претенденти за кмет на Пловдив, като се изключи Славчо Атанасов, няма да демонстрираме % на поддръжка, който записва социологическото ни проучване към тях.

Кандидатът на Българска социалистическа партия господин Николай Радев и госпожа Дани Каназирева имат сериозен електорален капацитет. Знаем също, че “Демократична България”, които последно оповестиха претендента си за кмет също имат социална поддръжка. Честната игра изисква да отговорим на опитите за операция, изфабрикувани от господин Славчо Атанасов и алените социолози, без да се опитваме да влияем на избора на пловдивчани и без да се месим в изборните акции на другите претенденти.

Фалшификатите и опитът да бъдат излъгани пловдивчани няма да трансформират настройките им. Не ги трансформираха и през 2011 година, три години откакто господин Славчо Атанасов съобщи гласоподавателите и влезе в коалиция с Българска социалистическа партия. Фалшивите социологически проучвания не помогнаха на господин Атанасов и през 2015 година Днес е третият му несполучлив опит да повлияе на пловдивчани с подправена социология.

Преди 4 години, през 2015 година, “изследване” на Галъп, оповестено на Интернет адрес https://www.gallup-international.bg/33850/local-survey-in-plovdiv/, което бе гръмко оповестено от екипа на Славчо Атанасов на 25-октомври 2015 година, 5 дни преди локалните избори заяви: “23% споделят, че биха дали своят вот за претендента на ГЕРБ Иван Тотев, а 21% – за Славчо Атанасов. В възможен балотаж сред Иван Тотев и Славчо Атанасов преимущество има Атанасов с резултат 33% против 27%, като при „ твърдите “ гласоподаватели дяловете наподобяват като към 40% против 35%.”.

Истинските резултати на първия тур на кметските избори от 2015 година демонстрираха резултат от 39.55% за претендента на ГЕРБ против 21.12% за Славчо Атанасов. Прогнозата на алените социолози от Галъп за претендента се разграничава с цели 16% в ущърб на претендента на ГЕРБ.

Въпреки дадената му от Галъп безапелационна преднина от 5% за втория тур, Славчо Атанасов загуби кметските избори през 2015 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР