Преди време ви споделихме, че се огранизира едно много интересно

...
Преди време ви споделихме, че се огранизира едно много интересно
Коментари Харесай

Регистрацията за хакатона за технологии в спорта вече е отворена



Преди време ви споделихме, че се огранизира едно доста забавно събитие - първия по рода си в България хакатон за технологии в спорта. Регистрацията за присъединяване към този момент е отворена!

“Разработете идея/прототип на софтуерно решение за премерване на спортни придвижвания (скорост, височина, разстояние и др.) и визуализирането им по креативен начин”, “Проектирайте първообраз на говорещ робот, който да дава препоръки/или да разяснява играчи роботи да съблюдават разпоредбите, при положение на неточности. Всички типове спортове са използвани - човешки и изкуствени. Можете да употребявате всевъзможни подходи и принадлежности (Arduino, др.).”, „ Предложете хардуерен план за спортни аксесоари, като да вземем за пример лента за ръка/глава, посредством който да се мери скоростта на бегача в действително време “, това са част от 18-те тематики за създаване на новаторски планове за спорт и технологии на първото в България новаторското съревнование за технологии в спорта - Спортни Хакатони България, което ще се организира на 10-11 Март 2018 година в София с семейството на Националната Спортна Академия „ Васил Левски “. Инициативата се поддържа в партньорство на Министерството на младежта и спорта и повече от двайсет организации сътрудници.

Няма възрастово ограничаване за присъединяване. Няма такси.

Могат да вземат участие софтуерни инженери, спортисти, експерти, програмисти, дизайнери и всички, за които спорта, спортните технологии и нововъведения са предизвикателство. В рамките на 48 часа на 10-11 Март 2018 година екипите ще създават софтуерни решения по заложените тематики от 6-те категории - Спортни технологии, приложения и данни; Спорт, музика и здраве; Спортно образование; Спортни мобилни игри; Спортни Интелигентни (SMART) Облекла; Спорт и медия.

Проектите могат да бъдат са на концептуално/идейно равнище, първообраз или приключено решение! В екип могат да вземат участие до 4 индивида.

В рамките на спортния хакатон ще се организира и първата Sports Tech конференция, на която ще бъдат споделени най-хубави практики и нововъведения в спорта и технологиите , които подкрепят напредъка на спортистите и ръководството. Сред поканените лектори са Кирил Николов – Дизела, планински бегач, ултрамаратонец и състезателен ориентировач, Мартин Куванджиев – софтуерен инженер и програмист, нееднократен победител на хакатон надпревари, и на надпреварата Space Challenge на НАСА, създал с екипа си фитнес апарат за в Космоса, Боян Петров - планинар, зоолог и еколог, който има изкачени 10 върха над 8000 метра, а общо 19 над 5000 м, Илиян Лазаров е основен уредник на ежемесечните планински надпревари Trail Series, основател на платформата Run BG, Константин Жлебинков, един от разработчиците на TAO-Wellness, новаторски артикул идея за по едно и също време ръководство на програмен продукт и практикуване на тялото, български артикул, който намира сполучлива пазарна реализация в Съединени американски щати. Димитър Василев ще показа лекция „ Имат ли място технологиите при повдигането на тежести? “.

Критериите за оценка планове са оповестени, а журито, което ще прави оценка плановете ще бъде оповестено единствено след седмица! Победителите ги чакат страхотни награди изненади! Наградите са в 4 категории: Спортни Технологии; Екип " Предизвикай ", Спортни Иноватори и най-голямата премия е в категория ВИЗИЯ - СПОРТНИ ТЕХНОЛОГИИ.

УЧАСТВАЙТЕ!

Повече информация на уеб страницата http://sports-hackathons.org/bg, FB и страницата в Twitter https://www.facebook.com/SportsHackathonsBG/.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР