Преди време Ryanair пусна един от най-късите си полети. По

...
Преди време Ryanair пусна един от най-късите си полети. По
Коментари Харесай

Кои са най-кратките и най-дългите бюджетни полети в Европа?

Преди време Ryanair пусна един от най-късите си полети. По този случай от The Independent показаха ранглиста на най-кратките и най-дългите пътувания, предлагани от водачите измежду бюджетни самолетни компании в Европа.

Ryanair стартира да лети от Пафос в Кипър до Бейрут и това е първата ѝ дестинация до Ливан. Разстоянието е едвам 300 километра, което е полет, траещ едвам половин час. Но все пак новата връзка на компанията не съумява да влезе в топ 10 на най-пътувания в Европа без прехвърляне.

Най-краткият полет при нискотарифния авиобизнес е на EasyJet, който се прави два пъти седмично и свързва летището в Белфаст с остров Ман. Разстоянието е единствено 199 километра, което лишава към 20 минути. Ryanair заема второ място с линията си на разстояние от близо 142 километра през западното Средиземноморие от Малага в Испания до Тетуан в Мароко.

Полетът на easyJet от остров Ман до Ливърпул е единствено с няколко километра по-дълъг, а маршрутът им Белфаст-Глазгоу е четвърти. Петото място заема различен средиземноморски полет на Ryanair от Малта до Катания в Сицилия. Почти всички от останалите 5 места са в Ирландско море. Само маршрутът Гетуик-Джърси на easyJet се насочва на юг.

Третата мощ в европейската бюджетна авиация - Wizz Air даже не влиза в топ 20 на късите направления. Най-краткият ѝ маршрут е 350 благи (от Гданск в Полша до Малмьо в Швеция), а с няколко километра повече е този от Катовице, който също е в Полша, до украинския град Лвов. Но става ли въпрос за дългите направления, компанията се показва много по-добре.

Така или другояче най-дългият полет е на Ryanair - от Стокхолм до Гран Карания - 4230 километра. Самолетът, с който се минава маршрута, е Boeing 727-800 и минава над Дания, северния завършек на Германия, Холандия, Белгия, Северна Франция, северната испанска континентална част и Португалия, като времетраенето на полета е 5 часа и 50 минути.

Всички останали направления в топ 10 са до Канарите, Египет или Дубай. Услугите на Wizz Air до новото летище World Central в Дубай от Катовице в Полша и от Будапеща са надлежно на 2-ро и 7-о място.

На трето място е трансевропейският полет на Wizz Air от Букурещ до Тенерифе, който минава през България, Сърбия, Босна, Хърватия, Италия и Мароко.

Ако погледнем световно, най-краткият маршрут в света е на шотландската самолетна компания Loganair от Папа Уестрей до Уестрей в Оркни - архипелаг в Северна Шотландия. Полетът е с дълготрайност 2 минути. А по отношение на най-дългия непрестанен маршрут в света, той е на Singapore Airlines от Сингапур до Ню Йорк. Полетът е дълъг 9529 благи и при хубаво време лишава 18 часа. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР