Преди време разбирачите в индустрията предвиждаха, че няма да чакаме

...
Преди време разбирачите в индустрията предвиждаха, че няма да чакаме
Коментари Харесай

Китайските смартфони превземат европейския пазар

Преди време разбирачите в промишлеността предвиждаха, че няма да чакаме дълго, преди китайските производители на смарт телефони да изместят Apple и Samsung от Европа. Изглежда се оказаха много прави.

Тази седмица маркетинг организацията Canalys разгласява в действителност впечатляващи данни, които демонстрират извънреден взрив на китайските марки на континента ни през 2018 година

Пазарният дял на Huawei и Xiaomi в Европа е повишен респективно с 55.7% и 62% през предходната година. В същото време, дялът на Apple е отбелязал отрицателен растеж от -5.1%, а този на Samsung -1%.

Спадовете при водачите не ги изместват от първите им места на континента, като Samsung остава компанията с максимален пазарен дял от 28.7%. Втори са Apple с 26%.

Huawei обаче настойчиво преследва второто място с цели 23.6%, а на четвъртото е Xiaomi с 6%. Данните не са изненада, тъй като 2018 година бе година, в която китайските марки демонстрираха страхотни нововъведения на доста приятни цени.

В същото време Apple и Samsung не направиха задоволително, с цел да предложат атрактивни нови функционалности и продължиха да повишават цените на новите си флагмани. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР