Преди време от са подали сигнал за предполагаем незаконен строеж

...
Преди време от са подали сигнал за предполагаем незаконен строеж
Коментари Харесай

Съмнителен имот в ж.к. „Меден рудник“ бе обявен за продажба. Законен ли е?

Преди време от са подали сигнал за хипотетичен противозаконен градеж в Бургас . Причината е, че в Кадастъра с кадастрален номер 07079.118.369.1 се води селскостопанска постройка на един етаж , със застроена повърхност от 103 квадратни метра. Къщата се намира в комплекс „ Меден рудник “.

 Кадастърът
Кадастърът. Снимка: Скрийншот от Кадастъра

В същото време от ОЗБГ са направили инспекция на място . Там те са видели, че къщата не е едноетажна, а двуетажна . Тя е доста красива и е парцел за обитаване, а не наподобява на селскостопански, и по тази причина са подали сигнали до няколко институции, които да извършат инспекция дали всичко в този случай е законно.

 Къщата
Къщата. Снимка: Скрийншот от „ Гугъл Maps “

Тази къща е била оповестена за продажба . Обявата е била пусната в уеб страницата „ alo.bg “ . В нея е записано че парцелът се намира в „ Меден рудник “. Къщата е двуетажна с разгърната застроена повърхност от 200 квадратни метра , както и 309 квадратни метра двор. Нейните притежатели са я пуснали за продажба за сумата от 155 000 евро .

Но в случай че в този момент отворите същата тази публикация в уеб страницата „ alo.bg “, ще видите, че, тъй като е била архивирана . Това значи, че тази публикация е била спряна от нейния адресант, преди да изтече .

 Архивираната публикация
Архивираната публикация. Снимка: Скрийншот от „ alo.bg “

При състояние, че има разминаване сред парцела, разгласен публично в Кадастъра, и този, който в действителност съществува, пораждат няколко значими въпроса. Първият е дали има осъществено нарушаване . Ако има хипотетично нарушаване, тогава по какъв начин този парцел се продава. Освен това е значимо дали има всички нужни документи за строителството и за собствеността.

Както ви показахме, обявата за нейната продажба е била архивирана, по тази причина към днешна дата към момента не е ясно дали къщата е била към този момент продадена , или нейните притежатели са се отказали.

Освен това източник на Искра.бг заяви, че този парцел се води на една дама , чийто татко е Стоян Стоянов, по-известен като Голямата Манджула . А неговият брат е Митко Стоянов – Малката Манджула , който е нарушител .

Така Искра.бг задава значимия въпрос:

Ако има някакво нарушаване, по какъв начин се е стигнало до това толкоз години институциите да го позволяват, без да подхващат съответните дейности?

Апелираме хората да са изключително внимателни , в случай че имат желание да закупят въпросния парцел с тази сграда.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР