Преди време, когато много американци все още четяха два вестника

...
Преди време, когато много американци все още четяха два вестника
Коментари Харесай

Washington Post: Путин получи своята бърза ваксина, но американците биха предпочели да изчакат доказаната

Преди време, когато доста американци към момента четяха два вестника дневно - по един заран и вечер - се роди сентенция: „ Вечерният вестник отразява новината, а утринния - детайлностите ". Работейки за два (вече несъществуващи) вечерни вестника, аз съм уверена, че тази обстановка би трябвало да се промени. Принципът обаче остава същият: в бързината да побеждават съперниците си и да бъдат първите, които описват историята, вестниците постоянно бъркат в първите си материали и би трябвало да създадат обилни и даже цялостни корекции в новините след това. Необходимо е време, с цел да се разгласява цялата история, написа журналистката Кейтлин Паркър в коментар, оповестен в The Washington Post и преведен без редакторска интервенция в БГНЕС. Ето какво гласи той: 
За тази значима истина ми подсети новината за Русия, която разгласи основаването на ефикасна ваксина против COVID-19, която Владимир Путин назова " Спутник-V ".
Това е забавно. Дори в последната фаза на клиничните тествания върху хора тази ваксина провокира безпокойствие по отношение на компромисите, които московският институт „ Гамалея “, който я създаде, направи в опит да се пребори със периодите.
Името на имунизацията разкрива сърцевината на историята. " Спутник ", несъмнено, ни препраща към първия неестествен сателит на Земята, основан от тогавашния Съветски съюз и изстрелян в космоса на 4 октомври 1957 година Става дума за неестествен сателит с размерите на топка за волейбол, който орбитира Земята за към три седмици, преди батериите му да бъдат изчерпани. След като безмълвно обикаляше нашата планета още няколко месеца, най-сетне той още веднъж влезе в атмосферата и по този начин завърши неговата история. Но това към този момент нямаше значение - Съветският съюз беше удовлетворен от обстоятелството, че изпревари Съединени американски щати, които още се занимаваха със стартовата площадка.
По това време съперничеството беше доста мотивиращо: Съветският съюз и американците се състезаваха за създаване на ракети, мотори и технологии, които да могат да изоставен и да влязат назад в атмосферата.
Днес егото им набъбна още повече - стана съразмерно на задачата им да спрат гибелен вирус, който вилнее из ​​планетата.
Путин гордо разкри, че една от личните му дъщери е получила новата ваксина и към този момент има единствено лека тресчица. Звучи безапелационно, нали? Дъщеря ми е жива, значи всичко е наред.
Невъзможно е да се въздържим да не мислим по какъв начин е протекъл този диалог. Може би Мария и Катерина са теглили чоп? Путин не сподели коя от двете му дъщери е била имунизирана, загатна единствено, че една от тях „ е взела участие в опита “. Чудя се какво мисли някогашната госпожа Путин по този въпрос.
Доброволците, които вземат участие в клиничните тествания, сигурно са най-смелите и безкористни хора. Или, както в тази ситуация с тестванията на Путин, " доброволците " и военните. Тестването върху хора стартира на 17 юни с 76 доброволци. Твърденията на Путин за сигурността на имунизацията към момента не са убедили другите здравни специалисти и изследователските институции, в това число Световната здравна организация (СЗО).
Разбира се, Путин в действителност може и да е разкрил вълшебната формула, изключително в случай че съветските хакери са откраднали резултатите от проучванията на западните лаборатории. Съединени американски щати, Англия и Канада оповестиха предишния месец, че Москва се пробва да направи тъкмо това. Русия може би се е натъкнала на вярното решение инцидентно и е създала ефикасна ваксина, за която Путин твърди, че обезпечава две години имунитет.
Ако Русия първа създаде ваксина, това ще покрие най-малко отчасти националния авторитет на страната, за който Путин по този начин жадува.
Путин се държи като всеки различен някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който в миналото е бил зает с разпределението на стоките от подозрително качество в империята.
И по този начин, когато коронавирусът удари Русия, Путин подреди на чиновниците си да ускорят създаването на ваксина и, както може да се допусна, да основат вещество, което е по-добро от имунизациите на всички останали. Путин е угрижен за своята победа, а " Спутик-V " е подобаващата метафора.
Няма да се постанова да чакаме прекомерно дълго, с цел да забележим по какъв начин вървят всеобщите имунизации. Мащабното произвеждане на " Спутник-V " е планувано за началото на идващия месец, като имунизациите евентуално ще стартират при започване на октомври. Първи ще бъдат, изненада, лекарите, те ще бъдат имунизирани евентуално през септември, несъмнено непринудено.
Истинският тест, несъмнено, ще бъде за Путин, когато имунизациите влязат в всеобщо произвеждане. Може би тогава ще се имунизира и другата му щерка.
Що се отнася до мен, аз по-скоро ще очаквам „ утринния вестник “, в който всички корекции на материалът от нощес към този момент са направени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР