Преди време чаят от лайка беше много популярен, но днес

...
Преди време чаят от лайка беше много популярен, но днес
Коментари Харесай

5 ползи от пиенето на чай от лайка

Преди време чаят от лайка беше доста известен, само че през днешния ден е преместен от разнообразни екзотични и непознати за българина растителни артикули и билки.

Въпреки това чаят от лайка си остава извънредно потребен, по тази причина съгласно експертите не трябва да го подценяваме.

Ето какви плюсове за здравето може да ни обезпечи лайката. Напитката усъвършенства храносмилането и работата на сърцето, възстановява кръвната захар, бори безсънието.

Решава проблемите с безсънието

Чаят от лайка се оправя с безсънието, тъй като съдържа веществото апигенин. Този антиоксидант въздейства върху рецепторите на основния мозък, които провокират възприятието на унесеност. Освен това апигенинът се бори с неприятното въодушевление и депресията.

Подобрява храносмилането

 Лайка

Чаят от лайка понижава възпалителните процеси, по тази причина се предлага при разстройство и проблеми със стомашно-чревния тракт. Изследвания са потвърдили, че той може да се употребява като профилактика против язва, тъй като намалява киселинността.

Нормализира кръвната захар

Тъй като чаят от лайка има противовъзпалителни свойства, използването му предотвратява разрушаването на клетките на панкреаса, изработващи инсулин. Това държи в норма равнището на захар в кръвта.

Подобрява работата на сърцето

Лайката е богата на флавоноиди. Те оказват удобно въздействие върху сърдечносъдовата система, тъй като намаляват равнището на холестерола. Това оказва помощ и против високо кръвно налягане.

 премерване на кръвното

Бори се с раковите болести

С редица проучвания е потвърдено, че чаят от лайка може да намали риска от някои типове рак. Антиоксидантът апигенин защищава от рак на гърдата, на матката, на простатата и на храносмилателния тракт.

Прочетете още за изгодите от чая от лайка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР