Преди вота на доверие в долната камара на парламента тази

...
Преди вота на доверие в долната камара на парламента тази
Коментари Харесай

Премиерът Конте обещава нова ера за Италия

Преди вота на доверие в долната камара на Народното събрание довечера италианският министър председател Джузепе Конте даде обещание " нова епоха на промени " за Италия, предават Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В траяла час и половина тирада Конте показа широкомащабния си политически план за държавното управление, което може да ръководи Италия до 2023 година

Премиерът се обърна към политическата класа и жителите с апел за по-умерен звук и по-отговорно държание в обществените мрежи. От министрите си Конте изиска единение и преданост, като загатна по този метод за различията и ежедневните разногласия, белязали работата на досегашното съдружно държавно управление на Движение 5 звезди и Лигата ".

" Гражданите чакат от нас думи и дейности на висотата на длъжностите, които заемаме ", посочи Конте, който си сложи за задача да бъде възобновено доверието към институциите.

Програмата на Конте, показана като " политически и обществен пакт ", възпроизвежда главните точки от съдружното съглашение на " 5 звезди " и Демократическата партия. Целта й е възобновление на Италия, белязано от развиване, нововъведения и обществена правдивост.

На европейско равнище Конте прикани за същински общ план и предложи конференция за бъдещето на Европа, на която континентът да дефинира ролята си в изменящия се свят.

Конте съобщи, че чака от Европа повече взаимност и съответни начинания по въпроса с имиграцията.

Речта на Конте бе прекратена от крясъци " избори, избори " на депутати от Лигата и " Италианските братя ".

В същото време няколкостотин последователи на тези крайнодесни партии се бяха събрали на проява пред постройката на Народното събрание. Те подвигаха огромен звук, развяваха италиански знамена, а някои от тях отправяха фашисткия привет. Матео Салвини за малко се причисли към демонстрацията и прикани за съществено опълчване от страна на народа против новото държавно управление.

В програмата си Конте показа дълъг лист с обещания - проект за изключителни вложения за бедния Юг, включващ основаването на държавна банка, за младежите - повече вложения в научните проучвания, улеснен достъп до обучение за младежите от по-бедни фамилии и по-високи заплати за учителите, а за работещите - понижаване на удръжките за обществено обезпечаване, въвеждане на минимална заплата и тласъци за дребни и междинни предприятия, съчетани с тежки санкции за укриване на налози, в това число затвор, а също и институционални промени, отбелязва Ройтерс.

По мотив настояването на " 5 звезди ", подкрепено от демократите, за редуциране на броя на парламентаристите от 945 на 600, Конте сподели, че държавното управление ще вкара нов изборен закон - четвърти от 2005 година, с цел да улесни промяната. Правителствената стратегия съдържа и заричане за включване на опазването на околната среда и биоразнообразието в конституцията, както и заричане да се концентрира върху битката с климатичните промени.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР