Преди участието си в тържественото заседание на Конституционния съд държавният

...
Преди участието си в тържественото заседание на Конституционния съд държавният
Коментари Харесай

Румен Радев за Габрово: Цели поколения израснаха с чувство за безнаказаност

Преди присъединяване си в тържественото съвещание на Конституционния съд президентът разяснява събитията в Габрово.

Според него гневът на хората е понятен. В България цели генерации израснаха с възприятие за безотговорност, по тази причина и се вихри този произвол, означи Румен Радев.

Основният проблем е в беззаконието. Това е повсеместен проблем за страната, сподели той. Според него за решаването на казуса са нужни два паралелни метода. Първият е безкомпромисно и твърдо използване на закона, а вторият стратегически метод е да се води битка със обществените аргументи, които водят до престъпност, сподели президентът. По думите му обществените аргументи се коренят в ниското обучение, неналичието на трудова претовареност, неналичието на възприятието за отговорност пред обществото. Ето там би трябвало да работим, сподели още Румен Радев.

Президентът поздрави жителите на Велико Търново с оповестяването на града за историческа и духовна столица на България. Той приветства всички българи с "утрешната знаменателна за България дата, на която преди 140 години се приема Търновската конституция ". Държавният глава пожела на народните представители и на конституционните съдии здраве, сила и възприятие за отговорност. "Да напомня и някои от най-важните завещания на хората, които сътвориха Търновската конституция, за политическата мъдрост и за националния суверенитет - а точно, законите да се вършат от народа и за народа ", означи Радев. Той пожела на депутатите да не не помнят тези завещания, да се управляват от тях, "за да има по-малко президентски вета върху лобистки закони и по-малко закони, анулирани от Конституционния съд ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР